Почетна » Лекар који је узео 28% у Зајечару вратио медаљу Вучићу

Лекар који је узео 28% у Зајечару вратио медаљу Вучићу

од admin
0 коментар

 Званичних резултата са локалних избора у Зајечару још нема, али према подацима које је саопштио Бошко Ничић, кандидат СНС за градоначелника, његова партија је освојила 47 одсто гласова, док је листа “Др Ненад Ристовић-Победа” освојила 27 одсто подршке бирача који су изашли на гласање.

Према подацима представника ове другопласиране листе, покрет др Ристовића је освојио 28,9 одсто гласова, што је један од најбољих резултата које су опозиционе странке остварила на изборима у Србији. Како су навели, СНС је добио 39,95 процената подршке.

Иако је грађанима Зајечара добро познат, др Ристовић је задобио пажњу шире јавности у Србији када је у децембру прошле године вратио орден председнику Србије Александру Вучићу. Он је као инфектолог претходно одликован Златном медаљом за заслуге у борби против коронавируса.

Др Ристовић је навео да одликовање враћа због напада на његову породицу, који су долазили, како је рекао, од “двојице криминалаца” из врха Српске напредне странке (СНС) у Зајечару. И све само зато што је у том граду опозиција и критикује власт.

“Двојац са кормиларом криминалаца из СНС прешао сваку меру”

“Ударце и нападе од чланова ваше странке трпим од 2012. године и на то сам се навикао. А Ви можете претпоставити о каквом се арсеналу увреда ради. И моја реакција не би била ни приближно оваквог интензитета да двојац са кормиларом криманалаца из врха Ваше странке у Зајечару, један осуђен за злоупотребу службеног положаја, а други за насиље у породици, нису прешли сваку границу и меру. Ударили су на моју породицу. Породица је светиња. Без породице нема Србије”, навео је Ристовић на конференцији за новинаре обраћајући се директно Александру Вучићу.

Он је председнику Србије поручио да Медаљу враћа, да је “додели њима” или “некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па ма била она и златна, не може бити већа и виша од породице”.

Специјализација са највишим оценама, мобилизације, ратови

Др Ристовић је тада навео и да је Медицински факултет и специјализације завршио са високим оценама, да ради 23 године и да је начелник одељења које пружа услуге и збрињава грађане осам општина Тимочке крајине. Рекао је да му нису стране ни мобилизације, ратови, као и одазивање на сваку војну вежбу резервног састава ВС од 2015. године.

“Одазивао сам се на сваки позив у коме је писало ‘Отаџбина зове’, тако је било и овај пут… Одазвао сам се у тренутку када ми је мајка била на самртној постељи. Њена смрт ме је затекла у Београду на нашем заједничком задатку у борби против ковида 19.

Сахранио сам је, и након пар дана вратио се у строј здравствених радника за које не постоји ‘Не могу и нећу’, него само борба за осмех на лицу сваког нашег пацијента”, додао је он и поручио Вучићу да ће се борити против криминалаца у његовим редовима.

Напади Вучића

После овакве поруке, убрзо је стигао (очекивани) одговор и од председника државе, који је политичко деловање др Ристовића оценио као лоше и навео да је све искористио за кандидовање на изборима.

“Знам да је био у ЛДП-у. Нисам му дао орден за његово иначе лоше политичко деловање. Он је све ово искористио за кандидовање на изборима. Ја се тиме нисам руководио. Руководио сам се радом у одређеној сфери. Тиме сам желео као председник да неком због његовог рада укажем поштовање. Онда је неком било важније да каже да није ми важно поштовање државе, јер ја то могу да искористим и нападнем људе из странке председника на локалном нивоу јер су нешто објављивали”, рекао је Вучић.

Иако је лекар и ради као инфектолог, др Ристовић је члан градске Скупштине од 2012. године. Био је одборник ЛДП, а 2018. године формирао је грађански покрет “Победа за наш град”.

Наташа Латковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар