Почетна » Лекар који је Вучићу вратио медаљу сада је на изборној листи СНС

Лекар који је Вучићу вратио медаљу сада је на изборној листи СНС

од admin
0 коментар

 

„Медаљу Вам враћам, да је доделите њима или некоме по мери и критеријумима наведених криминалаца, јер ни једна медаља, па била она и златна, не може бити већа и виша од породице“, казао је др Ненад Ристовић приликом враћања медаље за заслуге у борби против ЦОВИД-19, међутим, годину дана касније, он на 76. месту изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ за парламентарне изборе који ће у Србији бити одржани 3. априла.

Јуче поподне, огласили су се из Покрета “Победа” који води лекар Ненад Ристовић.

У саопштењу се истиче да је Ристовић нестраначки кандидат на листи СНС-а.

„Главни одбор Покрета Победа ЗА наш град – др Ненад Ристовић на седници одржаној 14. фебруара 2022. године једногласно је подржао кандидатуру др Ненада Ристовића за посланика у Народној скупштини Републике Србије као нестраначке личности на листи Александар Вучић – Заједно можемо све, а на лични предлог председника Републике Србије Александра Вучића”- стоји у образложењу.

Друштвене мреже у граду на Тимоку, биле су усијане ових дана, након првих информација, да се у Зајечару догодио још један „прелазак“ из опозиције у владајућу партију.

“Видите сада да је ваш доктор у рангу и на листи са Кебаром, Бакарецом, Орлићем, Атлагићем, Ђуком, Ристичевићем, Весићем… па ће још да нас убеђују да је то добро за Зајечар. Људи се мењају али систем остаје исти. На жалост овакво понашање у ког су се клели сви који су му дали глас, даје легитимитет да се каже сви су исти. Нису сви исти, зато ЗАокрет. А ви господо посланици Победе за наш град, шта кажете?”- гласио је један од коментара разочараних Зајечараца.

Одборник политичке платформе „Можемо боље“, Милош Стојадиновић каже да није изненађен оваквим потезом Ристовића.

„За мене је овај потез очекиван и било је само питање тренутка када ће се десити. Све се дешавало по сценарију који смо већ видели код прелетања Бошка Ничића. На жалост ово је поново ударац на поверење грађана који су веровали да је поменута особа истински опозиционар и преварени су по други пут у блиској историји нашег града”- казао је он.

Још оштрији је био Угљеша Ђуричковић из “ЗАокрета” који каже да упрокос преласку Ристовића на листу СНС-а, нису сви политичари исти.

“Ово је још једна превара, још гора превара, још страшнија превара још једног прелетача и нека му је на част. И нека иде, нека му је алал, поделиће судбину презира српског народа која је задесила и Бошка Ничића и која ће задесити ову СНС накарадну власт врло брзо. Ово је чин продаје вере за вечеру. Изговори да је ово спашавање града су кварни и у складу са кварном одлуком коју је донео”.- казао је он.

Подсећамо, на 6. седници Скупштине града Зајечара, три одборника Покрета “Победа” напустило је одборничку групу Ненада Ристовића, а одборница Сандра Миленковић је као разлог напуштања навела да не жели да буде лажна опозиција. Тадашње речи одборнице Миленковић, сада су тек добиле на снази.

Приликом гостовања на Н1, 30. марта минуле године Ристовић је Југославу Ћосићу на питање да ли може да се деси да уђе у коалицију са Српском напредном странком, одговара питањем: „Зашто бих радио тако нешто, за шта ми грађани нису дали мандат“.

Такође он је истакао да неће никада ићи у коалицију, са онима који су 20 година рушили и разарали Зајечар.

“Живим у том граду, моја деца живе у том граду, не може нико мене и грађане који тамо живе понижавати, а то је оно што је био њихов манир. И грађани Зајечара су послали поруку – ми желимо промене, ови који су до сада спроводили власт и који су се крили иза СНС, морају отићи, морају доћи други људи који ће радити у интересу грађана“- казао је он.

Остаје да се види како ће Ристовићев прелазак утицати на исход гласања. Ако се вратимо у прошлост, само неколико година, када је Ничић освојио 34, а СНС 33 одсто, а након тога је Ничић са својим покретом прешао у СНС, и на следећим изборима, заједно освојили око 41 осто, што значи да су изгубили више од 20 одсто, могуће је да и листа СНС-а уместо да привуче бираче да гласају, овај нови прелазак, још више одузме гласове владајућој партији.

Последња два изборна циклуса у граду на Тимоку, завршена су тако што је воља грађана прекројена. Остаје само питање, докле ће тако бити, и када ће коначно престати, и да ли позив председника Вучића има већи значај од реченице: „Зашто бих радио тако нешто, за шта ми грађани нису дали мандат“?

Миљко Стојановић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар