Почетна » „ФАРАОН ЦВЕТАНОВИЋ“ Контроверзни градоначелник Лесковца отишао на службени пут, па завршио на МАСКЕНБАЛУ

„ФАРАОН ЦВЕТАНОВИЋ“ Контроверзни градоначелник Лесковца отишао на службени пут, па завршио на МАСКЕНБАЛУ

од admin
0 коментар

 Наиме, Цветановић је са делегацијом из Лесковца боравио у Македонији, где је са градоначелником Винице Емилом Дончевим размењивао искуства у области комуналне инфраструктуре и функционисања локалних заједница, али је састанак потпуно пао у други план након што је осванула хит фотографија Цветановића, обученог у одору египатског фараона. Ова слика постала је вирална на друштвеним мрежама, а вероватно је настала на неком маскенбалу.

Подсетимо, Цветановића у дугогодишњој политичкој каријери не прате само карактеристичне изјаве, већ и велика квадратура поседа – од Брејановца, преко Живкова до самог Лесковца.
 
Против градоначелника Лесковца је Агенција за борбу против корупције 2017. године покренула поступак управо због непријављивања имовине, а средином исте године је кажњен и с 50.000 динара јер је из лесковачког буџета, без законског основа потрошио скоро 13 милиона динара.
 
Ово је само још један у низу испада контроверзног градоначелника, који је током своје каријере претукао колегу и ударио га пикслом, вређао жене по националној основи, померио градски празник како би могао да отпутује у Чикаго и изјавио да се усавршавао на четири британска колеџа и да је лично довео Грке и гирос на Роштиљијаду током санкција.
Горан Цветановић један је од најдуговечнијих градоначелника у Србији, а први пут је на ту функцију изабран 2008. године, као члан СРС. Већ седам година води Лесковац, а до смене није дошло ни упркос бројним гафовима и уопште понашању недостојном једног јавног функционера.

Можда ти се свиди

Оставите коментар