Почетна » ЛЕСКОВАЧКИ „ТРАНСФЕР“ Прелетача има много, али овај је показао шта тачно значи изрека „ПЉУНИ, ПА ПОЛИЖИ“: ВИДЕО

ЛЕСКОВАЧКИ „ТРАНСФЕР“ Прелетача има много, али овај је показао шта тачно значи изрека „ПЉУНИ, ПА ПОЛИЖИ“: ВИДЕО

од admin
0 коментар

Бивши лидер лесковачких социјалиста и један од оснивача ове странке Живојин Стефановић Жмигавац, сада већ бивши радикал, вратио се у Социјалистичку партију Србије.

Стефановић, који је за скупштинском говорницом неколико година уназад садашњег лидера СПС Ивицу Дачића и друге функционере странке називао „издајицама и уништитељима Лесковца“, „корумпираним политичким пајацима“, онима који су га „изневерили и протерали из Слобиног СПС-а“, одлучио је да за све то што је изговарао заборави да постоји, и да се врати у „старо јато“.

Како пише Југмедиа, некадашње „најурено заморче из СПС-а“, како је Жмигавац говорио за себе, ипак размишља о томе да задржи свој мандат као самостални одборник у локалном парламенту.

 

– Јесам се вратио у СПС, и то као обичан члан. Са друге стране, као одборник, имам право да задржим свој мандат и још увек нисам размишљао о томе да ли ћу се прикључити владајућој већини чији су део социјалисти, или ћу наступати самостално у овом дому чији сам председник био пуних седам година – рекао је он.

Стефановић није хтео да коментарише своје некадашње изјаве о старим-новим партијским друговима, уз образложење да је у неком друштву.

Лидер лесковачког СПС Александар Ђуровић рекао је да је „Стефановић је сада само обичан члан Социјалистичке партије Србије.

– Није имао никакве посебне жеље када се вратио, нити је тражио било какву функцију – рекао је он.

Ко је Жмигавац?

Живојин Стефановић (74) је 42 године у политици. Најпре је био члан Комунистичке партије, а у СПС-у је био од оснивања све до 2015. године када се наљутио што је уместо њега за председника Градског одбора изгласан Александар Ђуровић (садашњи председник Скупштине града Лесковца), па је основао сопствено Удружење лига за Лесковац, из којег је неколико месеци касније и избачен. Још тада је самоуверено говорио да „само Бог може да га избаци из политике“.

Након тога, прелазо у њему идеолошки дијаметрално супротну СРС Војислава Шешеља, чији је био и кандидат за градоначелника Лесковца на последњим локалним изборима.

За њега се, пише Југмедиа, у граду на Ветерници често може чути да је „уништитељ Лесковца“, јер је у време његове владавине почела да се уништава цела градска индустрија, али је и заслужан за то што је измештена траса аутопута, која је до тада пролазила поред самог града, јер је такву дозволу лично он потписао заједно са тадашњим представницима Милошевићеве владајуће гарнитуре.

Измештање аутопута

Његове невоље са социјалистима су заправо кренуле оног тренутка када је схватио да ће то већ потписано измештање угрозити егзистенцију целог Предејана, али сви његови протести и залагања да Коридор 10 прође поред чувеног мотела, пали су у воду.

 

Памти се и по „издаји“ свог, како га је звао „малог политичког брата“ Горана Цветановића (садашњег функционера СНС), када је одлучио да напусти коалицију са њим и настави да влада градом са демократама.

Остаће запамћен и као једини председник Скупштине града који је одржао седницу иза затворених врата.

Југмедиа.рс/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар