Почетна » Липовац Танасковић: Власт натоварила Београђанима да плаћају и чишћење ђубрета са сплавова

Липовац Танасковић: Власт натоварила Београђанима да плаћају и чишћење ђубрета са сплавова

од admin
0 коментар

 

„До данас су хигијену око објеката одржавали њихови власници и уместо да они буду кажњавани због лоше хигијене око сплавова и да новац од тих казни иде у градски буџет, сада ће Београђани плаћати приватног оператора да чисти отпад са сплавова и пластичне боце, шибље и грање“, рекла је Марина Липовац Танасковић новинарима испред Скупштине Србије, где је одржана седница градског парламента.

Марина Липовац Танасковић је истакла да тај „посао мирише на корупцију“ и да је питање чија ће фирма чистити око сплавова и колико ће за то новца бити издвојено из буџета, и додала да је реч о „сумњивој одлуци о плутајућим објектима на територији Београда“, која је на дневном реду данашње седнице Скупштине Београда.

Потпредседница Народне странке је подсетила да сплавови, према ранијој одлуци градске власти, могу да буду постављени на највише 25 одсто дужине обале, што значи да је на два километра савског насипа у Новом Београду могао да буде постављен 21 сплав, док их данас тамо има више од 100.

„У Београду од 500 постављених сплавова, само 133 има ’плутајућу дозволу’, што значи да је већина сплавова нелегална, а тиме и небезбедна“, рекла је Марина Липовац Танасковић, која је и председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда.

Марина Липовац Танасковић је истакла да је Народна странка више пута указала да је број нелегалних сплавова нагло повећан у последње четири године и да је реч о кривичним делима против опште сигурности.

„Председник општине Нови Београд Александар Шапић рекао је да општина није надлежна за сплавове. Шапић је кандидат СНС-а за градоначелника Београда и поставља се питање како би он водио Београд ако није поштовао закон као председник општине“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Потпредседница Народне странке је додала да ће власт СНС-а у Београду ући у историју као најнеспособнија градска власт.

„Нису испунили обећања да ће изградити два моста у Београду, тунел испод савске падине, водоводну мрежу Макиш-Младеновац, канализацију на левој обали Дунава, клинику у Тиршовој, филхармонију, оперу… Обећали су железничку и аутобуску станицу, али од тога до данас нема ништа“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић је оценила да Шапић „не стоји добро и да је изгубио много гласача у Новом Београду“.

„СНС нема доброг кандидата који може да води Београд. Београд је претходне четири године водио заменик градоначелника Горан Весић, а грађани су ретко виђали градоначелника Зорана Радојичића. Београђани су огорчени због тога и то ће казнити на изборима 3. априла“, закључила је Марина Липовац Танасковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар