Почетна » Љајић не може да потврди да ли ће његова странка бити део нове владе, али очекује да хоће

Љајић не може да потврди да ли ће његова странка бити део нове владе, али очекује да хоће

од Други Пишу
0 коментар

Председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић није могао да потврди да ли ће његова странка бити део будуће Владе Србије, али је и рекао да очекује да хоће.

Љајић је за данашњи лист Нова казао да још увек нису одржани разговори на ту тему и да ће више знати када они буду започети.

„Да ли очекујем учешће странке у будућој влади? Да, али је сада о персоналним решењима превише рано говорити“, казао је Љајић и додао да очекује да разговори са састав нове владе почну након конституисања Скупштине Србије.

Нова пише да се очекује да део нове Владе, уз Љајића, буду и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, лидер Здраве Србије Милан Стаматовић, као и некадашња посланица Доста је било, а сада посланица Српске напредне странке Татјана Мацура.

Мацура је за тај лист рекла да нема сазнања о томе и да се припрема за конститутивну седницу Скупштине, док је Стаматовић казао да разговори о било каквим политичким функцијама нису започети и да ће о томе размишљати „када дође време“.

Лист наводи и да су кандидати за председника владе – министар одбране Милош Вучевић, министар финансија Синиша Мали, као и актуелна премијерка Ана Брнабић.

Нова додаје да је Брнабић кандидат и за чело парламента, као и да су у трци за ту функцију и министар за рад Никола Селаковић и досадашњи председник Скупштине Србије Владимир Орлић.

Foto SDPS

Бета/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар