Почетна » ЉУБАВ У ГРОЦКОЈ И ДАЉЕ ЦВЕТА ДСС раскинула све локалне коалиције са СНС, међутим у Гроцкој су и даље незванично у власти

ЉУБАВ У ГРОЦКОЈ И ДАЉЕ ЦВЕТА ДСС раскинула све локалне коалиције са СНС, међутим у Гроцкој су и даље незванично у власти

од admin
0 коментар

Недавно је председништво Демократске странке Србије (ДСС) одлучило да сви општински одбори ДСС-а раскину локалне коалиције са Српском напредном странком (СНС).

Председник ДСС-а Милош Јовановић казао је тада  новинарима да је коалиција са напредњацима раскинута у 14 општина али није могао да прецизира у колико би локалних самоуправа СНС могао остати без власти после те одлуке ДСС-а.

Иако је речено на конференцији за новинаре у седишту странке у Београду, одлука о раскиду коалиције са СНС-ом је донета „због упуштања у велеиздају, односно предају Косова и Метохије“.

Јовановић је додао да раскид локалних коалиција са СНС-ом нема везе са евентуалним уласком Демократске странке Србије у опозициони Савез за Србију.

Српска напредна странка је реаговала на ову вест, наводећи да је ДСС у ствари странка која је одговорна за распад сопствене државе.

 

СТАЊЕ У ГРОЦКОЈ

Непосредно пред изборе 2016. године, напредњаци су раскинули коалицију са ДСС-ом, јер је стигло наређење из врха странке. Тачније у октобру 2015. године представници ДСС-а били су на једној од седница СГО Гроцка били смењени са свих функција. Међутим, одборници ДСС-а, којих има четворо у Гроцкој прелазе у нову одборничку групу „Самостални ДСС“. Али овим потезом сарадња између председника ОО СНСа Гроцка Драгољуба Симоновића и осталих чланова ДСС-а, није престала. Симоновић је оставио готово све оне из ДСС-а који су били на некој од функција у јавним предузећима само што им је дао друга радна места. Например, Славољуб Стевановић дугогодишњи директор водовода у Гроцкој смењен је са места директора али је постао, према његовим речима, саветник директора. Плата готово иста. Такође, у изборној кампањи Симоновић помаже председнику ОО ДССа Гроцка око кампање и даје му гребани асфалт како би промовисао себе и странку. Асфалт је био финансиран из буџета ГО Гроцка.

Још за време  изборне кампање се спекулисало да ДСС, односно листа „Патриотског блока Гроцка“ шурује са напредњацима и да су виђени у наредној коалицији. Из ДСС-а је то демантовано више пута. Након избора 2016. године листа „Патриотски блок Гроцка“ добија два мандата- председника ОО ДСС-а и још једног који се представљао као „независни“. Напредњаци ипак не узимају ДСС, због републичког окршаја, у коалицију Гроцкој већ праве споразум са СПС-ом. Међутим, сарадња између ДСС-а и напредњака, тачније између Симоновића и Зорана милићевића- Паје, председника ОО ДСС-а Гроцка никада није ни престајала.

За обострану „љубав“ Паја добија радно место у Ј.П „Водовод и канализација Гроцка“ са платом од око 90 000 динара!

Средином новембра 2016. године, председник Скупштине општине Гроцка Стефан Дилберовић одржао је састанак са коалиционим партнерима.

Тема састанка била је анализа рада општинског руководства и сарадња коалиције у протеклом периоду.
Како су састанку присуствовали Ђорђе Станојевић (СПС), Владимир Трајковић (Покрет социјалиста), Данило Пиљевић (ПУПС), Марко Нинковић (СДПС), Спасоје Живановић (Самостални ДСС) и Зоран Милићевић- Паја (ДСС), а зан се да у Гроцкој владајућу коалицију чине коалиција око напредњака и СПС, поставља се питање шта је на том састанку тражио председник ДСС-а Гроцка.

Тада је фактички и потврђено из кабинета председника СГО Гроцка Дилберовића да је председник ДСС-а Гроцка и даље у блиском односима са Симоновићем, као и да је због тога добио запослење у водоводу у Гроцкој.

Такође на седницима ГО Гроцка примећено је да два одборника ове странке константно гласају за одлуке владајуће коалиције. Поред председника ДСС-а, на овој листи ушао је као одборник и Предраг Јанковић, познатији међу грочанима као Змај.

Интересантно је за Јанковића да је оштро критиковао СПС док није био при власти, прозивајући ову странку као „црвена банда“. Међутим, након што је постао одборник Змај радо гласа за одлуке коалиције „Црвене банде“ и напредњака. Према незваничим информацијама, Змај је затражио од предедника СНС-а у Гроцкој да му сина запосле у једном државном предузећу, што је и учињено.

Иначе, није први пут да се око сарадње са напредњацима догађа раскол у ДСС-у. Бивша председница, Санда Рашковић Ивић одлучно се противила коалиционим савезима са СНС-ом, али је – након што је у странци прегласана – дала оставку на своју функцију

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар