Почетна » ЛОБИСТА: Мишковићев директор постављен за државног секретара у Министарству привреде

ЛОБИСТА: Мишковићев директор постављен за државног секретара у Министарству привреде

од admin
0 коментар

Док Александар Вучић хапси, притвара и одузима пасош Мирославу Мишковићу, његови најближи сарадници постављени су на највише државне функције.

Да се Александар Вучић и Мирослав Мишовић мрзе је “жвака за сељака”, како би народ рекао. Хапшење Мирослава Мишковиће била је једна јако лепо организована представа која је морала да се одржи пре расписивања ванредних парламанетарних избора. Лепу увод за тачку под називом “свом снагом против корупције”.

Да је ситуација друкчија, најближи сарадници озлоглашеног тајкуна, Мирослава Мишковића, не би заузимали најважније државне функције. Одувек су се Мишковић и Вучић смешкали један другоме.

Подсетимо да је потпредседник Српске радикалне странке, Милорад Мирчић, почетком 2013. године изјавио да је председник Србије Томислав Николић добио пет милиона евра од Мирослава Мишковића за време предизборне кампање 2008. године. Оптужио је и Вучића да је у исто време од Станка Суботића Цанета примио милион евра.

Мада, Мишковић је једном приликом изјавио да је “финансирао многе, али не и Вучића”. Хајде да му поверујемо.

Но, како Телепромптер.рс сазнаје, бивши директор Мишковићеве компаније “Делта Ауто”, Милош Петровић, сада седи поред министра привреде Жељка Сертића као државни секретар у Министарству привреде. Петровић је иначе и дугогодишњи председник “Српске асоцијације увозника возила и делова“, дакле, лобиста за ауто индустрију који и даље сарађује са Мишковићем као највећим увозником аутомобила.

Петровићево именовање прошло је у потпуности незапажено у медијима.

Поред Петровића, и Мишковићев бивши корпоративни саветник, Марко Обрадовић, има државну фотељу. Он је члан Комисије за заштиту конкуренције са платом од 350.000 динара. Човек који је радио за монополисту сада седи у Комисији за заштиту конкуренције. Где ћеш већу иронију!

Замислите сада како би Александра Вучић у опозицији коментарисао оваква кадровска решења неке друге владе?

телепромптер.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар