Почетна » Лончар у Скупштини – демантује да постоје уцене пацијената, опозиција лупала у клупе

Лончар у Скупштини – демантује да постоје уцене пацијената, опозиција лупала у клупе

од Други Пишу
0 коментар

Посланик СНС и некадашњи министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је данас у Скупштини Србије да ниједан грађанин није уцењен да иде на митинг СНС-а да би добио терапију. Док је о томе говорио, посланици опозиције лупали су о скупштинске клупе у знак негодовања.

Лончар је реаговао на изјаву посланице Зелено-левог фронта Наталије Стојменовић да „само уз чланску карту Српске напредне странке можете да се померате на листи онколошких пацијаната“.

„Мислио сам до сада да постоје неке границе и да оне не би у политици требало да се пређу, а везано за пацијенте који се боре за живот. Међутим, видим да вама то ништа није свето, то је претпостављам крајња немоћ, да помињете да је неко уцењен да иде на митинг да би добио терапију, то само говори о вама, а не о нечему другом“, рекао је Лончар за скупштинском говорницом.

На то су реаговали посланици опозиције, из Србије против насиља, који су почели да лупају о скупштинске клупе у знак протеста.

„Знам да вам не прија ово што причам, али морам да вас подсетим. Ви морате да знате једну ствар, да док сте ви водили здравство, пацијенти нису могли ни да се лече, није било лекова, апарата и није било људских услова где би могли да лече. То је истина и то сви знају, наравно да вам ово не прија, можете да лупате колико год хоћете, то грађани знају и то ће вам вратити“, рекао је Лончар.

Подсетимо, крајем прошле године, програмски директор ЦРТА Раша Недељков открио је да је једна онколошка пацијенткиња у Србији била приморана да потпише приступницу за странку и буде сигурни глас, како би била померена неколико места на листи за чекање.

Гостујући на Н1, Недељков је навео примере позива које ЦРТА прима од грађана, казавши да их притисци и застрашивања највише брину.

„Поједини људи су приморани да због своје егзистенције прођу кроз један вртлог пакла, нарочито они који не могу да се одбране. Било је и много депримирајућих примера за нас као обичне грађане, попут једна жене која је онколошки пацијент, а која је морала да потпише приступницу за странку – да би била померена неколико места на листама за чекање. То је једна у низу илустрација – с једне стране су људи који немају алтернативу, који су принуђени да зависе од туђе милости, а са друге они који ту милост злоупотребљавају“, навео је он и поновио да је та жена морала да постане сигурни глас, не би ли се померила на листама чекања.

Foto N1

М. Ж.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар