Почетна » Лопандић: Србија ослабљена јер смо на погрешној нози

Лопандић: Србија ослабљена јер смо на погрешној нози

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник покрета СРЦЕ, Душко Лопандић изјавио је да је добро да су представници из ЕУ и САД-а овде и да раде на томе да се смире тензије на Косову јер власти у Приштини нису кооперативне и не показују минимум разумевања за српске заједнице. “ Они оснивају нову Скупштину у Северној Митровици у којој је један Србин. Господин Курти је националистички револуционар, мангуп паликућа“, каже Лопандић и додаје да он тражи ескалацију а не решења, јер проценио је да је Београд ослабљен. „Наша стратешка грешка и подршка Русији, ставља нас у положај да стојимо на једној нози и то нам доноси низ проблема јер нам је позиција ослабљена.

Приштински захтев за чланство је за сада само захтев који стоји у фиоци.“ Лопандић је мишљења да је наша грешка била повлачење полиције са севера јер тиме је дата могућност Куртију да шаље своје, што је само подигло тензије. Уместо тога било би боље да су Срби самостално прогласили заједницу српских општина које би имале аутономију.

Потпредседник покрета Срце подсећа да је косовска тема постала медјународна пре више од двадесет година и ми ту не можемо доћи до решења без учешћа ЕУ.“ Ми не знамо шта је у основи новог текста, незахвално је говорити о суштини Француско- Немачког плана. Важно је да се смање тензије јер Приштина ескалира проблем а ми звецкамо оружјем, иако није реално да ће доћи до већег сукоба. Наш национални интерес је да додје до нормализације стања на Косову.

Ми као земља смо у зачараном кругу, нити напредујемо према ЕУ нити спроводимо реформе, у спољној политици запали смо у ћорсокак. Морају да се доносе одлуке и траже решења јер изгубили смо много времена“, закључио је Душко Лопандић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар