Почетна » Лозница пред обележавање „Олује“: Спремна места за аутобусе, полиција затворила простор око стадиона

Лозница пред обележавање „Олује“: Спремна места за аутобусе, полиција затворила простор око стадиона

од Други Пишу
0 коментар

Већ неколико дана трају припреме пред обележавање Дана сећања на страдале у акцији „Олуја“, у којој је из Хрватске протеран или убијен велики број Срба. Овогодишња церемонија биће одржана на стадиону “Лагатор” у Лозници, а портал нова.рс преноси да полиција од петка увече патролира око стадиона и Лозничке болнице.

У Лозници су већ чуњевима обележена паркинг места за аутобусе којима ће грађани бити довезени на скуп.

Припадници МУП-а и Интервентне јединице полиције током целог јутра под ротацијама пролазе кроз град, а може се видети и велики број припадника полиције у цивилу, пише портал нова.рс.

Цео круг око стадиона затворен је за пролазак и људи су замољени да се помере изван зоне безбедности.

На новом лозничко стадиону је монтирана бина са које ће се грађанима обратити представници власти, а цео стадион је прекривен натписима „Олуја је погром“. Такође, на стадиону је развучена и велика застава Србије.

Запослени у ЈКП „Чистоћа“ од јутрос уклањају сваки натпис против Вучића, литијума или СНС – скидају налепнице, црним спрејем прскају преко графита, уклањају плакате…

Запослени у објектима око стадиона међу којима је и Лозничка болница забринути су због гужве и колапса који се очекује. Велики број њих стрепи како ће отићи са посла, јер се очекује долазак присталица Српске напредне странке који ће стизати аутобусима у великом броју.

На друштвеним мрежама су се већ појавиле фотографије аутобуса који се спремају пут Лознице. Глас Шумадије преноси изјаву заменице председника Скупштине града Крагујевца и функционерке Српске напредне странке Анђелке Анђелковић, која је рекла да из Крагујевца за Лозницу иде двадесетак аутобуса и око 2.000 људи.

 

Аутобуси спремни за полазак су, наводно, фотографисани и у Новом Пазару.

Nova.rs/ Jovan Mladenović

нова.рс, Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар