Почетна » КРИК објавио фотографију – Пацоли, Ракић и Радоичић заједно на јахти

КРИК објавио фотографију – Пацоли, Ракић и Радоичић заједно на јахти

од admin
0 коментар

 

Како пише КРИК, фотографија је настала у време преговора о формирању владе Рамуша Харадинаја. КРИК наводи да је до састанка на јахти дошло у лето 2017. у Будви, а Пацоли је убрзо после тога напустио дотадашње политичке партнере, придружио се коалицији Рамуша Харадинаја и постао министар спољних послова.

После парламентарних избора на Косову, на којима ниједна партија није остварила већину потребну за састав владе наступили су преговори.

„Како је извор новинарима (КРИК-а) рекао, фотографија је забележила састанак који се показао кључним за разрешење тог политичког проблема. Ту тврдњу, међутим, није било могуће потврдити, јер нико од учесника састанка није пристао да говори за КРИК“, наводи се у тексту.

Пацоли је, како истичу, убрзо после тог сусрета, а пред истек рока за састављање владе, оставио дотадашње политичке савезнике и придружио се ПАН коалицији, познатој и као „ратно крило“, коју су чиниле бивше вође ОВК. То је омогућило Рамушу Харадинају да састави владу.

Чланови Српске листе добили су три министарска места у тој влади.

Милан Радоичић напустио је Косово пошто је покренута истрага против њега због сумње да је умешан у убиство Оливера Ивановића, које се десило у јануару 2018. године. Председник Србије Александар Вучић, са којим се Радоичић састао у Београду, рекао да је српска полиција испитала Радоичића и да је сигурна да он није умешан у Ивановићево убиство.

Бета/Крик/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар