Почетна » Мадагаскар повукао признање Косова

Мадагаскар повукао признање Косова

од admin
0 коментар

Министарство спољних послова Мадагаскара обавестило је Министарство спољних послова Србије да је та земља повукла одлуку о признању Косова, саопштено је.

Како је саопштило Министарство спољних послова Србије нота Мадагаскара упућена је 5. децембра.

У марту је било 1-0 на фудбалској утакмици. Репрезентација Косова голом Едона Џегове победила је у пријатељској утакмици ривале са Мадагаскара. Да ли је осам месеци касније, острвска држава одлучила да изједначи, користећи дипломатију уместо лопте?

Да је Мадагаскар постао дванаеста држава која је повукла признање Косова није објављено на званичном сајту Владе Мадагаскара, јер сајт не постоји.

Није се огласио ни председник Ери Ражанаримампјан, који пролази кроз тежак период – ове недеље је изгубио на изборима и 19. децембра биће неми посматрач другог круга.

У главом граду Антананариву вредан је, по свему судећи, био шеф мадагаскарске дипломатије Елуј Алфонс Максим Дуву, с којим председник Србије тврди да се јутрос чуо.

„За нас је важно, још једна престоница, још једна земља, велика земља…Антанариве…Антананариве, дакле, Мадагаскар је донео одлуку да повуче признање. Хвала им на томе, и то говори да Србија може да се бори за своје интересе“, рекао је председник АЛександар Вучић.

Више пута до сада се дешавало да након што Србија објави да је нека земља повукла признање Косова, из Приштине стигне деманти. Ни случај Мадагаскар, испоставиће се, није изузетак.

„Косово одбацује наводе да је Мадагаскар повукао признање. Лажне вести и пропаганда Србије усмерена против Косова неће успети. Позивамо Европску Унију и НАТО да реагују поводом ових хибридних претњи које долазе из Београда, јер представљају претњу по регионалну стабилност“, саопштило је косовско министарство спољних послова.

Мадагаскар је по питању признања Косова више него неодлучан. Независност су свечано парафирали тек пре годину дана, када су косовски представници признање Мадагаскара представили као велики дипломатски успех.

Миодраг Совиљ  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар