Почетна » „Магарчино једна“, „Какве паре сам ти тражио“: На суђењу Дијани Хркаловић прочитане поруке, суд одбио Ђукановићев захтев

„Магарчино једна“, „Какве паре сам ти тражио“: На суђењу Дијани Хркаловић прочитане поруке, суд одбио Ђукановићев захтев

од Други Пишу
0 коментар

На суђењу бившој државној секретарки МУП Дијани Хркаловић, због сумње да је злоупотребила службени положај док је радила у полицији, данас се чита документација која се налази у доказима

Главни претрес Дијани Хркаловић настављен је увидом у документацију, службене белешке, али и поруке које се налазе међу доказима. На суђењу владају мир и тишина, јер се документација приказује на екрану, а окривљени, њихови браници, тужилац, као и судија не говоре много већ ћутке прелазе са једног документа на други, преноси „Блиц„.

Међу порукама које се читају на суђењу су и за јавност од непознатих пошиљалаца, с обзиром на то да судија не говори ко их је размењивао, а оно што се види у њима јесте да се помиње новац, али и низ увреда.

„Какве паре сам ти тражио?“, „Децу ти ј****“, „Магарчино једна“, само су неке од порука које су приказане на екрану у судници Специјалног суда.

Бранилац окривиљене Дијане Хркаловић прокоментарисао да је „извршен увид у документацију и да је приметио да Дијане нигде нема“, док се она надовезала и прокоментарисала да „нема нигде њеног потписа“.

Подсетимо, Хркаловић се на терет ставља да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и кривично гоњење криминалаца.

Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал, Хркаловић се терети за два кривична дела трговине утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

Хркаловић се терети да је 2018. године наложила да се не поступи одмах по налозима судије за претходни поступак Вишег суда у Београду и поступајућег тужиоца, који су тражили да им се достави аутоматска обрада мобилног телефона Вељка Беливука, у то време окривљеног за убиство Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у Београду. Касније је Беливук правоснажно ослобођен тих оптужби. Хркаловићева је све негирала.

Адвокат тражио укидање мере забране напуштања Београда

Адвокат Дијане Хркаловић, Владимир Ђукановић данас је од суда затражио да мера забране напуштања Београда за бившу државну секретарку, буде замењена мером забране напуштања државе, како би могла да се виђа са родитељима који живе у Пожаревцу, преноси „Курир„.

„Противим се овом предлогу, може да има комуникацију са родитељима и овако“, успоротивио се овом предлогу заменик тужиоца за организовани криминал Миленко Мандић.

Суд је одбио предлог да напушта Београд као неоснован, а сматра да посете родитеља могу да се реализују и у Београду.

Наставак суђења заказан је за 1. децембар.

Блиц, Курир/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар