Почетна » Макалистер разговарао са делом опозиције

Макалистер разговарао са делом опозиције

од admin
0 коментар

Лидери ДС-а, СДС-а и ЛДП-а обратили су се новинарима након састанка, док је челник покрета Доста је било Саша Радуловић састанак напустио раније.

Није познато зашто је Радуловић изашао раније, али, како је новинарима пренето, није у питању никаква конфликтна ситуација.

Председник ДС-а Драган Шутановац рекао је да је Макалистеру пренео да је у Србији на сцени „стабилократија“, односно да је демократија угрожена, институције такође, а земља у колапсу.

Он је рекао да се разговарало и о дијалогу с Приштином, те да је европском званичнику пренео да опозиција очекује да председник Александар Вучић изнесе предлог за решење косовског питања, „а онда ћемо ми да на то одговоримо амандманима, те да видимо како би то пузање могло да се реши“.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић навео је да је Косово за њих питање прошлости, али да без решења тог питања нема напретка у демократији.

Јовановић је такође рекао да се разговарало о разним питањима, да је разговор био „нормалан“, те оценио да без решавања управо тих питања која су поменута на састанку не можемо изградити нормално друштво.

Борис Тадић, лидер СДС-а, каже да је Макалистеру пренео да се грађани у Србији систематски обмањују, да је тако било и пред овај састанак, те додао да није било речи о уједињењу опозиције.

Макалистеру је, додао је, пренео и свој став – да се може догодити да на крају процеса приближавања Унији, а што може бити за пет година, „дођемо у ситуацију да због недостатка демократије не можемо да постанемо земља чланица“.

На састанак нису дошли, иако су били позвани, лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, као ни бивши председнички кандидат Вук Јеремић.

Председник Нове странке Зоран Живковић није ни добио позив за састанак са Макалистером, а рекао је да очекује да ће бити позван „када Макалистер буде желео да чује озбиљно мишљење“.

Позив на састанак нису добили ни представници националне опозиције лидери СРС-а Војислав Шешељ и Покрета Двери Бошко Обрадовић.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар