Почетна » Мали спреман на оставку?

Мали спреман на оставку?

од admin
0 коментар

На помолу кадровске промене у врху београдске власти. Младеновић кандидат за градоначелника. Ђилас није „у игри“ за место градоначелника главног града

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Синиша Мали спреман је да у наредним данима поднесе оставку на ту функцију – сазнају „Новости“ од више извора блиских власти.

Према нашим информацијама, први човек престонице требало је да напусти ту функцију по формирању нове Владе Србије, али пошто је тај процес привремено одложен, наши саговорници очекују да он убрзо уступи водећу градску фотељу.

Како сазнајемо, медијске спекулације да би Малог у Београду могао да замени Драган Ђилас, бивши градоначелник и некадашњи лидер Демократске странке, потпуно су измишљене и та изненађујућа кадровска рокада не долази у обзир. Недавно формално ишчлањење Ђиласа из ДС није у вези са променом на београдском прочељу и представља његов лични чин.

Нови градоначелник биће, по свему судећи, изабран из редова одборника владајуће коалиције, а засада је главни кандидат, према спекулацијама, Андреја Младеновић, лидер самосталног ДСС, који сад обавља функцију заменика градоначелника.

Политички, оставка Малог уследиће пошто је и премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић обелоданио да је сам врх градске власти одговоран за догађаје у Савамали, током изборне ноћи.

Да се спремају крупне кадровске промене у Београду наговештавају и недавне смене људи који су блиски градоначелнику. Наиме, одмах по повратку високе делегације главног града из Минска, у петак је смењена Тијана Маљковић, градски секретар за привреду. Она важи за једног од најоданијиих људи Синише Малог и њена смена је била велико изненађење, јер су јој резултати били веома хваљени у владајућим круговима.

ИЗБОРИ УЗ ПРЕДСЕДНИЧКЕ

Према оквирном „редоследу потеза“ у врху владајуће структуре у земљи, избори за Скупштину Београда требало би да се одрже већ на пролеће, годину дана пре истека мандата и то заједно са председничким изборима.

Фактички, градоначелник Београда који би заменио Синишу Малог највероватније ће бити привремено решење, јер ће СНС разговарати о кандидату за првог човека престонице после наредних избора.

В. Н.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар