Почетна » МАНЕКЕНИ И ФОЛИРАНТИ Преко крава и машина за шивење до гласова

МАНЕКЕНИ И ФОЛИРАНТИ Преко крава и машина за шивење до гласова

од admin
0 коментар

Вучић за шиваћом машином, Тадић мази теле, Вулин у свињцу, Николић пече ракију, Јовановић го до појаса…

Томислав Николић

Председник Србије баш воли да заигра коло. Ухватио се у коло да би прославио изборне резултате СНС, али се није либио ни поскакивања током сусрета са младим фолклорашима. Каже да је коло настало да би се у њему упознавали момци и девојке.

Иако ове слике изазивају лавину подсмеха на друштвеним мрежама, маркетиншки стручњаци кажу да ове идеје код просечног српског бирача очигледно пролазе и заправо „одувек пролазе“, те политичари то обилато и користе.

Чедомир Јовановић

Није ово због гласова, већ због мишића

Бојан Пајтић

Слику своју љубим, шапћем своје име

– Не треба да заборавите да је једна од првих фотографија маршала Јосипа Броза Тита била из Добановаца где је заорао прву бразду, отуда нема ништа ново у томе да је министар рада Александар Вулин прошле године на Рајцу први замахнуо косом.

Александар Вулин

Министар Вулин био је одушевљен обиласком фарме живине и кока носиља, што је и показао широким осмехом. Воли и свиње.

Знате, и Че Гевара је волео свиње

Наши политичари улазе у штале још од деведесетих, најпре је то било у предизборним тркама, а онда се проширило и на остале периоде – објашњава за „Блиц“ Цвјетин Миливојевић, директор агенције „Прагма“.

Ивица Дачић

Поред већ стандардних и очекиваних фотографија са микрофоном, шеф српске дипломатије не бежи ни од других занимација, па ни од садње дрвета, сечења печења или пак кувања котлића.

За мене само ребарца

Он подсећа да је Слободан Милошевић обилазио села, чак је и Зоран Ђинђић улазио у штале и то се зове спуштање у базу међу народ.

Мирко Цветковић

Посебно омиљена радња политичара је постављање камена темељца. Није битно за шта, битно да се слика лопата.

– Људима који су политички верзирани то се не допада, али политичари се тиме и не обраћају њима. Они знају да људи воле да виде да су и они људи од крви и меса или, прецизније, да се нису попапучили, односно да нису из опанака директно ушли у ципеле – сматра Миливојевић.

Александар Вучић

Ни увек озбиљни премијер није одолео да се покаже грађанима у нешто опуштенијем издању. Тако је недавно узео лопту и са децом у Обреновцу заиграо „један на један“.

Али, ако ме питате да ли знам да шијем…

С друге стране, културолог Ратко Божовић каже да је у Србији политика добила димензију популизма, где се грађани третирају као да су инфантилни и не могу да разумеју о чему се ради, те се иде на умилно приближавање бирачком телу.

Борис Тадић

Бивши председник Србије остаће упамћен по снимцима мажења телета током изборне кампање. У тим данима није му страна ни вожња комбајном.

Маратонац трчи почасно круг

Он напомиње да судећи по сликама које последњих дана гледамо, укључујући и премијера како игра шах, кошарку и шије са радницима, „све личи на предизборну кампању, али и да су на политичкој сцени страсти већ изгубиле сваку меру“.

 

(Blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар