Почетна » Марија Лукић и новинар Милан Јовановић на заједничкој листи опозиције

Марија Лукић и новинар Милан Јовановић на заједничкој листи опозиције

од admin
0 коментар

 

Као што је раније најављено на заједничкој листи опозиције окупљене око ССП, Народне странке и Демократске странке наћи ће се и нестраначке личности.

Дуго се спекулисало о њиховим именима и по свему судећи сва места још нису попуњена. 

На тој листи како стоје ствари сигурно ће бити Марија Лукић и новинар Милан Јовановић.

Марија Лукић је широј јавности постала позната након што је тужила сада већ бившег председника општине Брус Милутина Јелачића Јутку за сексуално узнемиравања.

Она је као доказ приложила више од 15.000 порука које је добијала од њега.

Упркос притисцима мале средине и претњама Марија Лукић је у тој борби истрајала. Јеличић, који је у међувремену изашао из СНС, је на крају осуђен на три месеца затвора по тужби Марије Лукић.

Милан Јовановић, новинар коме је запаљена кућа због писања

Милан Јовановић је новинар из Гроцке коме је је запаљена кућа због писања о малверзацијама у тој општини. Као налогодавац оптужен је сада бивши председник општине Гроцка, такође напредњак, Драгољуб Симоновић.

Како је рекао за портал Нова.рс, добио је понуду од Драгана Ђиласа да буде кандидат за посланика, коју је прихватио, како би се у Скупштини борио за професију, али и за будућност младих.

„Мене и неколицину других људи господин Ђилас је позвао и понудио да будемо кандидати за посланике. У парламенту ћу се борити за своју професију, за будућност, за све младе људе“, рекао је Јовановић.

Новинар истиче и да је добио уверења да ће се на листи за народне посланике наћи на високој позицији, те да ће користити своје новинарско искуство како би у највишем законодавном телу представио проблеме са којима се суочавају људи широм Србије.

„Добио сам обећање да ћу се наћи високо на предложеној листи за народне посланике. Верујем да ће тако до Скупштине доћи велики број тема које муче наше грађане, не само у Београду, већ и широм ове земље“, каже.

Ипак, тврди да ће, без обзира што га је предложио Драган Ђилас, остати нестраначка личност.

„Не желим да у Народној Скупштини представљам нити једну странку. То онда не бих био ја. У парламенту ћу представљати само себе и грађане Србије, пре свега новинаре и младе људе“, рекао је Јовановић.

 

Медији

Можда ти се свиди

Оставите коментар