Почетна » Марија Мали: Синиша ми се похвалио да је организовао рушење у Савамали

Марија Мали: Синиша ми се похвалио да је организовао рушење у Савамали

од admin
0 коментар

Бивша супруга градоначелника Београда у интервјуу за КРИК открива да јој је Синиша Мали испричао да је организовао рушење „неких колибица“ у Херцеговачкој улици у Савамали.

Дан након бесправног рушења објеката у Херцеговачкој улици, Синиша Мали се похвалио да је учествовао у томе, каже за КРИК Марија Мали. Објаснио је, како она тврди, да је морао да отклони сметње изградњи пројекта „Београда на води“.

„Ја сам у то време била у Црној Гори са децом која су била на распусту. Избори су били 24. априла, он је одмах сутрадан дошао авионом. Испричао је то као најобичнији догађај. ’Имао сам проблем, неки нису хтели да се иселе. Организовао сам акцију рашчишћавања. Дошли људи у сред ноћи, мало тамо нешто полупали. Ништа страшно нисам урадио.’ То су биле, по његовим речима, неке баракице тамо, колибице“, испричала је Марија Мали за КРИК.

У том тренутку, како је навела, није се очекивало да ће случај „као бомба“ одјекнути у медијима.

„Уопште се није претпоставило да ико може да примети да се рушило. Ваљда док је трајала изборна еуфорија, док се народ радовао победи премијера, тај догађај је требало да падне у сенку. Синиша је имао задатак да очисти тај простор, јер је испреговарао са Арапима да ту изгради ʼБеоград на водиʼ.“

Марија Мали каже да јој је Синиша рекао име компаније чијим се багерима рушило, али тај детаљ није желела да изнесе у јавност.

Подсетимо, приватни објекти у београдској четврти Савамала срушени су багерима у изборној ноћи прошле године. Особе под фантомкама које су учествовале у рушењу лишавале су слободе грађане који су се ту затекли.

Градоначелник је негирао учешће у овим догађајима, док је премијер Александар Вучић као одговорне означио највише органе градске власти у Београду, али није желео да именује особе које су наложиле и координисале рушење.

У интервјуу који ћемо објавити сутра, Марија Мали открива детаље како је била приморана да учествује у сумњивим пословима бившег супруга. Наводно, морала је да му помогне да Агенцију за борбу против корупције слаже за 95.000 евра прихода чије порекло није могао да објасни. Како тврди, постављао ју је на места директора офшор компанија без њеног знања, при чему није знала ни чему неке од тих фирми служе.

Марија Мали у интервјуу открива коју имовину градоначелник Београда не води на своје име, открива шта јој је рекао о случају Савамала и бројним другим пословима. Марија Мали је за већину тврдњи показала доказе у виду преписки, рачуна, оверених изјава и других докумената.

Драгана Пећо   Крик

Можда ти се свиди

Оставите коментар