Почетна » Марина Липовац Танасковић: Лош план власти за Београд повећао би саобраћајне гужве

Марина Липовац Танасковић: Лош план власти за Београд повећао би саобраћајне гужве

од admin
0 коментар

 

„Народна странка је предала велики број примедби и обавештени смо да ће бити избачено оно што смо тражили да не буде у плану“, рекла је Марина Липовац Танасковић новинарима испред градског Секретаријата за урбанизам, где је одржана седница Комисије за планове.

„Сумњамо да је проширење улица Благоја Паровића и Кнеза Вишеслава и постављање три нове кружне раскрснице на Бановом брду знак да је планирана градња новог насеља на земљишту ’Авала филма’“, додала је Марина Липовац Танасковић, која је и председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда.

Марина Липовац Танасковић истакла је да се „кружне раскрснице на таквим местима не постављају“ и да то „сигурно није мишљење струке“.

„Добили смо одговор да су хтели да спрече саобраћајна загушења, али то није тачно, јер ако би се проширила једна улица, онда би загушење настало у Пожешкој или код Шумарског факултета“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

На питање како се саобраћајни проблеми решавају ако не проширивањем улица, Марина Липовац Танасковић је одговорила да „ако се прошири улица на једном делу, загушење ће се догодити на другом“.

„Истина је да се ствара саобраћајна гужва у Кнеза Вишеслава, али је већа гужва у Пожешкој код Основне школе ’Јосиф Панчић’. Ако се прошири улица на једном делу, само ће бити омогућено да више аутомобила дође до места на којем се и сада стварају гужве и чеп ће бити још већи“, рекла је Марина Липовац Танасковић, која је дипломирани инжењер саобраћаја.

„То се решава тако што се повећава број аутобуса јавног превоза како би већи број грађана користио ту врсту превоз. У Београду јавни превоз користи 45 одсто људи, што није лоше, али тенденција би требало да буде да га користи 60 одсто становника. Аутомобили стварају гужве“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Народна странка поднела је примедбе и на делове Плана генералне регулације који се односе на Кошутњак.

Председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић рекао је да власт „планира да уништи шуму на Кошутњаку“, која је предвиђена за спорт и рекреацију.

„Сада планирају да ту населе још 5.000 људи““, навео је Анђелковић.

„Надамо се да после избора више нећемо морати да бринемо о томе, јер ћемо 3. априла победити СНС. Потребно је да шума остане, а Београд би требало да тежи да буде град попут Беча – истовремено модеран град и зелена оаза“, рекао је Анђелковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар