Почетна » Марина Липовац Танасковић: Узели смо од Кине 10 милијарди евра кредита, а све се гради директним договорима без најповољније цене

Марина Липовац Танасковић: Узели смо од Кине 10 милијарди евра кредита, а све се гради директним договорима без најповољније цене

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Марина Липовац Танасковић изјавила је данас да је Србија од 2009. године од Кине узела 10 милијарди евра кредита за инфраструктурне пројекте и питала министра грађевинарства и инфраструктуре Горана Весића зашто подизвођаче бирају кинеске компаније а не српско министарство као инвеститор, јер је реч о новцу грађана Србије.

„Извођач радова, према уговору, мора да упосли најмање 49 одсто домаћих фирми, а кинески извођач бира кога ће да упосли. Нема транспарентности, све се одвија директним договорима, без надметања, без најповољније цене. Како онда знамо колико кошта изградња једног објекта“, рекла је Марина Липовац Танасковић на седници Скупштине Србије.

Марина Липовац Танасковић је навела да је се у Турској и Сирији у земљотресу срушило најмање 6.000 зграда јер нису грађене по прописима, и додала да је ухапшено више од 12 људи због сумње да су градили мимо прописа.

„Да ли су те турске фирме чији су власници ухапшени градиле и у Србији. Ако јесу, позивам министарство да објави који су то објекти у Србији и да хитно обави инспекцијски надзор како би се утврдило да ли су поштовани закони, прописи, правилници и остали акти из области грађевине“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар