Почетна » Мариника Тепић: Тужилаштво тактизира у вези истраге о подвођењу жена у Јагодини

Мариника Тепић: Тужилаштво тактизира у вези истраге о подвођењу жена у Јагодини

од admin
0 коментар

 

Тепић је у саопштењу навела да је „тужилаштво објавило да је застало“ након „вишемесечних претећих и агресивних јавних наступа Драгана Марковића Палме , који непрестано трају од 19. априла“.

Она је навела да је тада „први сведок изнео језиве чињенице о дугогодишњем организованом подвођењу девојчица и девојака у Јагодини“.

Према њеним речима, тужилаштво је застало и „након испитивања још 29 сведока чији идентитети нису познати“.

„Тужилаштво није објавило да никада није понудило заштиту познатим сведоцима, да никада и ничим није ни покушало да допринесе да њихови идентитети и изјаве имају максималну тајност, нити своју срамоту да је цео поступак покренут тек по захтеву Марковића, а не тужилаштва по службеној дужности након првог сведочења“, рекла је она.

Тепић је навела да је, „иако је тужилаштво назначило да овим није одустало од прикупљања података и позвало грађане да помогну сазнањима“, овакав поступак, како је рекла „сраман, али и опасан“.

„Истовремено (такав поступак Тужилаштва) представља још један доказ да грађанима једино преостаје да сами спроводе истражне и доказне радње. То ћемо и чинити, јавно и непрестано…“, рекла је она.

Тепић је рекла и да ће „реизбор Загорке Доловац за првог тужиоца Србије обележити два случаја“.

Она је рекла да је то, „у првом реду крња оптужница против убица из Беливук клана“, која, како је навела, „обухватом злочина тек од 2019. има уједно и сврху одбране партије и братије Вучић у стварању овог клана годинама раније“.

„И ништа мање тактизирање тужилаштва у афери „Палма-педофил“, након данашње објаве да нема основа сумње – „за сада“. Тачније, док не прођу и политички избори, рекао би сваки нормалан човек и родитељ у овој земљи“, навела је Тепић.

Марковић, који је и председник Скупштине града Јагодине, је у писаној изјави раније данас навео да саопштење Тужилаштва показује да је против њега вођена „кампања лажи оркестрирана од стране Драгана Ђиласа“, председника ССП и потпредседнице ССП Маринике Тепић.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар