Почетна » Вучићев човек предлаже закон о „нападу на психички интегритет и спокојство“!

Вучићев човек предлаже закон о „нападу на психички интегритет и спокојство“!

од admin
0 коментар

 

Гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, Марио Спасић, особа задужена од стране Александра Вучића за нападе на његове политичке неистомишљенике, објавила је предлог допуне Кривичног законика којим би се увело ново кривично дело, добро упамтите, „напад на психички интегритет и спокојство члана породице представника највиших државних функционера“.

 

– Ово је за антологију глупости. Крупних „правних“ бесмислица имамо у последње време колико хоћеш, али ова спада у врхунске домете – прокоментарисао је Спасићев предлог бивши повереник за информације од јавног значаја, Родољуб Шабић.

Овим власт покушава да угуши сваки глас о сумњивим активностима чланова породица највиших државних функционера, што је преседан какав је незамислив у модерним и развијеним друштвима. То би у пракси значило да је СНС братија у потпуности заштићена од било какве кривичне одговорности и критике јавности. Потребно је у потпуности угушити глас опозиције и противника режима, док би Вучић преко својих јуришника неометано могао да блати породице својих политичких опонената.

Зато је овај прљави посао поверио Марију Спасићу, који као представник тзв. невладине оганизације, свакодневно гостује на телевизијама са националном фреквенцијом, где брани Српску напредну странку и Александра Вучића, а критикује представнике опозиције на челу са Драганом Ђиласом.

Подсетимо, Спасић је широј јавности познат као особа која је пре две године поднела пријаву против Сергеја Трифуновића и његове хуманитарне организације „Подржи живот“, због сумње да је злоупотребљавао новац грађана. А оно што је интересантно је што његова организација „Транспарентност“, која је основана 2005. године у Трстенику, за 13 година постојања ниједном није поднела годишњи финансијски извештај АПР. Тиме већ 13 година крши Закон о рачуноводству, за шта је, на годишњем нивоу, запрећена казна од 100.000 динара. Да ствар буде још апсурднија, Спасић се већ неколико година налази на челу антикорупцијског тима Министарства здравља.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар