Почетна » Марковић не зна Симоновића, а шта кажу Грочански Народни посланици?

Марковић не зна Симоновића, а шта кажу Грочански Народни посланици?

од admin
0 коментар

 Драгољуб Симоновић, окривљен за паљење куће Милана Јовановића, поручио је на јучерашњем рочишту да „тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац”, а навео је и низ непримерених увреда и прозивки на рачун оштећеног новинара.

“Не очекујете ваљда да коментаришем изјаву или деловање или понашање сваког члана од 700.000 и преко 700.000 чланова странке. Не очекујете ваљда и да будем упознат са сваком изјавом свакога од 700 хиљада чланова”, рекао је Марковић, а преноси Н1.

Он је додао да “ако је прекршио страначки статут постоји могућност да страначки органи санкционишу понашање”.

И док посланик Марковић можда  и не зна ко је Симоновић, они који га знају, а то су Народни посланици са листе СНС-а са територије ГО Гроцка, Горан Пекарски и Оливера Огњановић имају или немају мишљење о спорном догађају.

Наиме, Жиг инфо је контактирао Народне посланике Горана Пекарског и Оливеру Огњановић који су са територије ГО Гроцка да прокоментаришу јучерашње изјаве њиховог члана Драгољуба Симоновића које је дао на суђењу. Док је Пекарски дао одговор, Огњановићка није.

 

Горан Пекарски: Изјава Симоновића према тужиоцу је крајње непримерена али с’обзиром какав је Симоновић, какав му је карактер нема ту изненађења.

Аца (Александар Марковић) је вероватно био затечен питањем а нема мандат да одлучи о чланству било кога. То је на ИО странке. Вероватно се чека окончање процеса како би се могло оправдано реаговати и претпостављам, искључити Симоновић. Моје лично мишљење није чисто објективно него је и субјективно обојено и то доста. Баш због тог мог става који је заснован на истројату односа између мене и Симоновића, боље је да не износим свој суд. Ни ја немам мандат да сечем али сам мишљења да странка треба да се решава баласта , оличених у „несташлуцима“ појединаца. Сам председник је најавио прочишћавање унутар  СНС-а па ћемо бити стрпљиви. Када се стекну услови мислим да ће бити донета адекватна одлука.
Изјава Симоновића према тужиоцу је крајње непримерена али с’обзиром какав је Симоновић, какав му је карактер нема ту изненађења, изјавио је за Жиг инфо Горан Пекарски.

 

Оливера Огњановић: Возим, за неки други пут

Оливера Огњановић, Народна посланица СНС-а из Гроцке овога пута није одговорила на питање Жиг инфа о јучерашњим изјавама Драгољуба Симоновића. С обзиром, да како је навела, вози не може сада да да изјаву и да ће то бити „неки други пут“ . Упитана који је то временски интервал „други пут“, одговорила је „па неки други пут, не могу сада возим“.

 

Иначе, Удружење тужилаца Србије (УТС) позвало је данас највише представнике извршне власти да осуде изјаву бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и на тај начин покажу да не деле његов став. Тиме ће, како наводи УТС, разуверити заменике јавног тужиоца у Србији да је нормално да им јавни званичници упућују упозорења зато што раде свој посао.

Новинар Милан Јовановић изјавио је да се плаши за безбедност заменика јавног тужиоца, после претњи које је на јучерашњем суђењу изнео бивши председник Општине Гроцка. Како каже, Симоновић што обећа, то и уради.

„Ја сам ту претњу разумео тако да јавни тужилац не сме да износи доказе које је прикупио приликом истраге. Симоновић се тако бахато понашао и ја сам осећао да нешто није у реду. Видели сте да бивши полицајац мења исказ у поступку. Он ниједну реч није рекао у своју одбрану, он је бранио Симоновића”, препричао је Симоновић последње рочиште.

Подсећамо, Симоновић је, износећи одбрану, навео низ непримерених увреда и прозивки на рачун оштећеног новинара, називао га је „особом с психолошким проблемима“, „неписменим“, рекао да је „фрустрирани декица без икаквог утицаја“ и да „није никакав новинар“, а да Жиг инфо није медијски портал.

За себе је рекао да је и он писао за стручне часописе, па се не сматра новинаром. Навео је и да је јавна личност и да „не може неки шмокља да буде председник општине“, а да о његовој части и поштењу сведочи и то што је за њега и партију СНС „из године у годину гласа све више грађана“.

Оптужени Симоновић је више пута прозвао и тужиоца.

Спочитавајући му како га гледа, да ли се смеје, замерајући му да се заложио за овај случај као да је бранилац новинара Јовановића, а не тужилац. Рекао је и да после овог процеса, „тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар