Почетна » Марковић – Топаловић: Власт прави инфраструктуру за рударење, а не за грађане

Марковић – Топаловић: Власт прави инфраструктуру за рударење, а не за грађане

од Други Пишу
0 коментар

Народна посланица Србија центра др Татјана Марковић – Топаловић изјавила је да власт планира да се само код две банке задужи за преко 26 милијарди динара односно 224 милиона евра за потребе финансирања пројекта Рума – Шабац – Лозница.

„Власт се задужује за 54 километара пута. Само на обраду кредита ће се потрошити 700 хиљада евра. Властима је то као попити чашу воде, али је за грађане то огроман новац. Километар пута кошта преко 6 милиона, а долази и до 12 милиона. Невероватно је да нас власт убеђује да народ добро живи, а узима енормне кредите“, рекла је Марковић – Топаловић у Скупштини Србије.

Она је објаснила да путеви морају да се граде у складу са еколошком агендом.

„Градићете пут који је еколошки у реду само да би се појачала инфраструктура према рудницима, што је парадоксално. Свима је јасно да се прави добра инфраструктура за рударење, а не за грађане“.

Она је истакла да је путеве неопходно градити, али не са претераним задуживањем, и у складу са еколошким стандардима.

„Власт ниједном није рекла да неће загадити животну средину. Тешко да ће грађани да вам верују да ћете поштовати еколошке стандарде, јер их нисте поштовали ни до сада“.

Марковић – Топаловић је истакла да ће једина добит од рударења бити 31 – 35 милиона евра рудне ренте на годишњем нивоу, а да ће се путевима превозити тоне експлозива, сумпорна и хлороводонична киселина, као и да ће се одвозити 58 милиона тона литијума.

„Грађани се широм Србије самоорганизују против копања литијума. Народ је против тог пројекта. На теми литијума би требало да сви будемо на истој страни“, поручила је Марковић – Топаловић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар