Почетна » „МАРШ НА ДРИНУ“ УЗНЕМИРИО БОШЊАКЕ Јеремић: Нисмо имали намеру да било кога вређамо

„МАРШ НА ДРИНУ“ УЗНЕМИРИО БОШЊАКЕ Јеремић: Нисмо имали намеру да било кога вређамо

од admin
0 коментар

Српски кандидат за генералног секретара УН Вук Јеремић рекао је да имати добру сарадњу и квалитетне контакте у неком делу света никако не значи да сте „њихов човек“.

Коментаришући то што се Данијел Сервер и појединци у Америци противе да он добије тај посао, прозивајући га да се сврстава уз Москву, односно да је као председник Генералне скупштине УН организовањем извођења „Марша на Дрину“ узнемирио Бошњаке, Јеремић каже да је чињеница да је српско председавање добило веома позитивне оцене у најзначајнијим међународним круговима и у већини светских престоница, али да свако има права на своју оцену.

Он каже и да му је жао што су одређени лобистички кругови покушали да злонамерно интерпретирају концерт који је организован у УН за српску Нову годину.

„Нисмо имали намеру да било кога вређамо или узнемиравамо“, рекао је Јеремић за „Политику“.

Поводом могућности да САД уложе вето на његов избор Јеремић наводи да услов да неко буде изабран није само квалитет и углед који поседује, већ и да се уклопи у одређени „профил“ о којем ће се сагласити, пре свега, сталне чланице Савета безбедности.

Када је реч о значају његове кандидатуре за Србију Јеремић је нагласио да сама кандидатура знатно доприноси међународном угледу земље, с обзиром на то да кампања пружа несвакидашњу прилику да се остваре сусрети на високом нивоу и покрену теме од важности за спољну политку и економске интересе земље.

„Ту прилику треба искористити“, рекао је Јеремић.

Срна/Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар