Почетна » „МАРШ ОДАВДЕ, ВИДИ КАКО СИ РУЖНА“ Спасковски извређао раднике приватне фирме јер су се бунили због лепљења плаката СНС

„МАРШ ОДАВДЕ, ВИДИ КАКО СИ РУЖНА“ Спасковски извређао раднике приватне фирме јер су се бунили због лепљења плаката СНС

од admin
0 коментар

Благоје Спасковски, генерални директор Рударско – топионичарског басена (РТБ) „Бор“ и повереник СНС, човек који већ годинама опстаје у свим системима упркос оптужбама за сумњиво и штетно пословање и константним испадима, забележио је јуче нови – када је извређао раднике једне приватне фирме у Бору након што су негодовали због лепљења плаката СНС на ограду.

На видео снимку снимљеном телефоном, који се појавио и на друштвеним мрежама, јасно се чује да Спасковски младићима упорно говори да „каче“ плакате и поред тога што му запослени напомињу да то не ради, јер је у питању, како тврде, приватно власништво. Чује се, наравно, и читава салва претњи и увреда упућена људима који су покушавали да га спрече у његовом науму.

– Качите, качите, ја одговарам, тужите ме – говорио је Спасковски, који је на питање женске особе ко је он, одговорио: „Марко Петровић“.

У непријатној расправи, Спасковски такође проучује да неће одустати од лепљења плаката и да ако хоће „дођу да се бију с њима“, на шта му радници одговарају да „нико неће да се бије“.

На снимку се чује и да Спасковски каже: „Зови полицију, ми ништа не радимо унутра“, а потом и женској особи која се бунила прети да се „склони да је не гађа телефоном“.

– Марш одавде да те не видим више, види како си ружна. Качите, качите момци – казао је, између осталог, Спасковски.

Иначе у Бору је готово цела главна саобраћајница пред митинг СНС који је одржан 09. априла била излепљена плакатама те политицке опције.

Позвали смо Благоја Спасковског како бисмо добили коментар на овакво понашање и речник, међутим, он није био доступан за коментар.

Ово, разуме се, није први сличан испад Спасковског. Он је, наиме, 2014. године на једном од колегијума предузећа тадашењег министра привреде Сашу Радуловића испсовао и назвао „мајмуном, џукелом и идиотом“, о чему такође постоји аудио запис. О Спасковском се писало и као о човеку, који је дан пред одржавање избора 2014. године у стални радни однос у РТБ Бору примио 500 радника, да је преко РТБ Бора, кроз дугове, ојадио државну касу за 42 милиона евра…

Спасковски је иначе био члан СПС-а током деведесетих, потом се прикључио Уједињеним регионима Србије и, на крају, СНС-у.

Током свог осмогодишњег управљања РТБ „Бор“, Благоје Спасковски направио је бројне пропусте који су дебело коштали и компанију и државу.

То је потврдила и анализа америчке консултантске куће „Мекинси“, а, како пише НИН, ситуација је таква да би РТБ због дуга од преко милијарду евра могао да оде у стечај ако Влада 31. маја скине заштиту са овог стратешког предузећа.

Како НИН сазнаје, Спасковски би ускоро због лоших резултата могао да буде смењен. Извори из Владе кажу да ће та одлука највероватније бити спроведена после избора.

Ко је Благоје Спасковски

од 1972. ради у Руднику бакра Бор
Од 1990. до 2000. био ген. директор борског рудника бакра
2008. године дошао на чело РТБ Бор групе
током деведесетих истакнут члан СПС и близак сарадник Николе Шаиновића
2010. предводио листу Уједињених региона
2013. напушта Регионе и прелази у СНС

 

Д.К.   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар