Почетна » МАРТИНОВИЋ ПРИМА 264.000 ДИНАРА МЕСЕЧНО! Поред скупштинске надокнаде добија 4 професорске плате и једну општинску!

МАРТИНОВИЋ ПРИМА 264.000 ДИНАРА МЕСЕЧНО! Поред скупштинске надокнаде добија 4 професорске плате и једну општинску!

од admin
0 коментар

Мартиновић на крају месеца изброји шест платица

Народни посланик и шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић прима неколико плата.

Након писања медија о ангажовању функционера Српске напредне странке као предавача у ВМШ у Ћуприји, шеф посланичке групе СНС пријавио је Агенцији за борбу против корупције приход који остварује у овој школи.

Иако се његово име налази на распореду испита из јануара 2018. године, он је пријавио да приход остварује од 1. октобра 2018.

Као предавач на предмету „Здравствено законодавство и администрација“ прима месечну плату у износу од 60.000 динара.

Осим тога, Мартиновић месечно зарађује и 149.000 динара на Правном факултету у Новом саду, затим као посланик у Народној Скупштини 30.000 динара и још 25.000 као одборник у Скупштини општине Рума.

 

Поред Мартиновића, народни посланик Дарко Лакетић, такође се налази на списку предавачана ВМШ за школску 2018/19 годину.

Иако је и у његовом случају инспекција Министарства просвете наложила раскид уговора због незаконитог ангажовања, Лакетић је и ове године пријавио приход Агенцији.

Још један народни посланик који је према записнику инспекције био незаконито ангажован, Владимир Орлић, пријавио је Агенцији за борбу против корупције да од 27. септембра више не прима плату као предавач у овој школи.

Орлић је у ВМШ у Ћуприји остваривао приход од 23. фебруара 2018. у износу од 40.000 динара.

Еспресо

Можда ти се свиди

Оставите коментар