Почетна » Марушић Јаблановић: Нечитка биографија новог директора Апотекарске установе Београд показатељ нетранспарентости

Марушић Јаблановић: Нечитка биографија новог директора Апотекарске установе Београд показатељ нетранспарентости

од Други Пишу
0 коментар

Одборница у Скупштини града Београда коалиције „Морамо“ Милица Марушић Јаблановић изјавила је да се транспарентост постављања нових директора јавних предузећа огледа и у изгледу биографије предложеног директора Апотекарске установе Београд Драгана Тодоровић. Они су и поделили спорну страницу званичног скупштинског материјала на којој је Тодоровићева биографија мутна и нечитка, те су одборници и медији тако онемогућени да се кроз материјал упознају са биографијом новог директора Апотека Београд.

– Најважнија тачка дневног реда, Предлог решења о разрешењу и именовању директора јавних предузећа је стављена као последња на дневни ред, да о њој одлучујемо по скраћеном поступку, без могућности расправе. Материјал смо добили у 10:30 на дан заседања, рекла је она, преноси покрет Еколошки устанак, који је део „Морамо“, на својој страници.

Тодоровић је на ово место изабран, као и остали новопостављени директори, скраћеним поступком, што је изазвало негодовање опозиције, чији су одборници поручили да се тиме онемогућује расправа о предложеним именима.

Градоначелник Шапић је рекао да имена нису намерно дали одборницима, како бих их заштитио од „њиховим медија“, те поручио да је то по Пословнику усвојеном 2009. године.

 

Војин Радовановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + sixteen =