Почетна » „Мерцедес“ завадио Николића и полицију

„Мерцедес“ завадио Николића и полицију

од admin
0 коментар

Председник се узалуд жалио полицији да му је угрожена безбедност у старом БМВ-у. Шеф државе наговестио да ће убудуће користити сопствени аутомобил

ПРЕДСЕДНИК Томислав Николић обавестио је Министарство унутрашњих послова да ће практично бити принуђен да користи сопствени аутомобил, јер се службени БМВ из 1997, којим се сада вози, често квари и нема висок степен заштите па је тиме угрожена и његова безбедност!

Ово је, како „Новости“ сазнају, суштина писма којим се шеф државе обратио МУП, а на које није ни добио одговор. Тиме је сага о председничком „мерцедесу С 600“, који већ годину и по чами у гаражи, а за чију поправку је неопходно 12,2 милиона динара, добила нови заплет.

Подсетимо, „Новостима“ је прекјуче из МУП саопштено да је неопходна замена целог мотора „мерцедеса“ и да немају информацију о угрожености председника. Узвратили су јуче са Андрићевог венца:

– Одговор МУП је пун мањкавости и неистина. Не одговарају зашто је безбедност председника значајно угрожена чињеницом да од 1.071 дана мандата „мерцедес С“ није у функцији 400 дана? Зашто се и за најмању поправку расписује тендер који траје више месеци? Говорити о цени поправке, а не напорима надлежних служби да се обезбеди сигурност председника класична је замена теза и аматеризам. Нове гуме на том аутомобилу трајале су непуна два дана, до новог квара, а било је потребно неколико месеци да буду набављени!

Из председниковог окружења тврде да је његова безбедност доведена у питање самим тим што не постоји адекватна замена за возило које шеф државе тренутно користи, а које би имало исти степен заштите као и „мерцедес С“.

Министарство унутрашњих послова, како је „Новостима“ речено, не поседује, пак, информације о угрожености безбедности председника. Такође, јуче нису могли да нам потврде ни да ли су добили писмо са Андрићевог венца!?

КАФА И РАЧУН

У Председништву доводе у питање чак и цену поправке аутомобила коју је „Новостима“ доставио МУП.

– Уместо 102.000 евра за мотор тог модела највиша цена може бити 20.000 евра, што је лако проверљиво. Ако је то тако, поставља се питање на шта би се потрошила разлика од 82.000 евра? Можда на кафу?

С. С. РОВЧАНИН    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар