Почетна » Михајловић: Вучићева посета Сарајеву је посета будућности

Михајловић: Вучићева посета Сарајеву је посета будућности

од admin
0 коментар

Зорана Михајловић је, гостујући у Денвнику РТС-а рекла да посету Вучића Сарајеву види као корак ка бољем повезивању.

Навела је да ће много тема бити на столу од инвестиција до повезивања. Подсетила је на пројекат моста Љубовија-Братунац и додала је да се чека БиХ да заврши све што је потребно. Подсетила је и на Вучићев предлог о ауто-путу Београд-Сарајево и истакла је да је Србија отворена и да жели да разговара.

Истакла је да морамо да мислимо о будућности и поручила је да посету Вучића Сарајеву види као „посету будућности“.

„Србија је стабилна у сваком смислу и ту стабилност може да пружи осталим земљама у окружењу“, рекла је Михајловићева.

Додаје да је потребно да се разговара о бољем животу и да се покаже јасна порука да сви хоће да живе боље и да „хоћемо да се повезујемо и да цео регион напредује“.

Говорећи детаљније о ауто-путу Београд-Сарајево, Михајловићева је рекла да је Србија спремна и да има студије изводљивости. Каже да унутар БиХ мора доћи до договора а да је предлог Србије да се размотре све предложене руте и да се ураде студије изводљивости и да онда БиХ одлучи која ће бити рута за тај пут.

„Путеви су изнад сваке политике, важни су за сваког грађанина“, истакла је Зорана Михајловић.

Коментаришући то што БиХ није потписала Уговор о транспортној заједници, потпредседница Владе је рекла да је штета што то БиХ није учинила али је навела да је то унутрашње питање те земље. Како каже, Србија је омеђана многим границама и сваки пут или пруга који пређе преко Србије много значи за развој.

Говорећи о предложеном закону о родној равноправности министарка је рекла да је закон писан две године. Поручује да то није феминистрички закон већ закон за бољи положај жена јер су оне мање заступљене на свим позицијама.

Навела је да закон има широки друштвени консензус, да су га подржала сва министарства осим једног (Министарство рада) и да су сва друга тела дала позитивно мишљење.

Она каже да није разумела шта су замерке том закону и поручила да је Србија спремна и да је то добар закон – „закон будућности“.

Коментаришући инцидент када је једно возило пресекло колону у којој је био председник Вучић на Топчидерској звезди, поручила је да је важно да надлежни истраже све.

Каже да је некако постало нормално да се напада председник, а с друге стране, ако би се нешто слично десило неким другим политичарима и партијама, „мислим да би то било 20 дана у медијима“.

„Институције треба то да истраже од почетка па до краја“, навела је Мхајловићева.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар