Почетна » Миливојевић: Напредњаци у Новом Саду се потукли око новца за одлазак на митинг

Миливојевић: Напредњаци у Новом Саду се потукли око новца за одлазак на митинг

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић тврди да је у среду увече у Новом Саду дошло до сукоба двојице мушкараца због новца који им је наводно исплаћен за долазак на митинг СНС-а, 26. маја у Београду.

Миливојевић је у Скупштини Србије упутио питање Полицијској управи Новог Сада да ли су синоћ око 21.30 реаговали по пријавама грађана насеља Грбавица који су, како је рекао, прво пријавили ремећење јавног реда и мира, а потом и мањи физички сукоб.

Посланик ДС-а је рекао, позивајући се на наводе очевидаца, да је су се двојица мушкараца сукобила јер је један наводно добио 3.500 динара за долазак на митинг СНС-а у Београду, а други наводно 20.000 динара чиме се, како је навео, хвалио по крају.

Миливојевић је рекао и да људи у Крушевцу добијају само 2.500 динара за долазак на митинг СНС-а, а у Мерошини 2.000, и додао да је то „повод нових сукоба и грађани се масовно жале.“

Упитао је и да ли је ико утврдио „порекло овог новца којима се разбацују челници СНС-а док децу лечимо СМС порукама.“

Миливојевић је поставио питање и да ли ће базне станице Телекома које су постављене испред Дома Народне скупштине бити остављене „и нама у суботу на много већем скупу.“

Он је позвао грађане да се придруже протесту 27. маја у Београду, поручујући да су „прошлог петка заљуљали Газелу, али ни приближно како смо заљуљали овај трули режим“.

Гашић: Такав инцидент није пријављен

Одговарајући на Миливојевићево излагање, министар унутрашњих послова Братислав Гашић рекао је у Скупштини да Полицијској управи Нови Сад нема пријављен догађај који се наводно десио 24. маја у новосадском насељу Грбавица, а у ком се помиње извесни Марко Босанац.

„Толико о истинитости тих навода“, каже Гашић.

Foto N1

Б.Н.    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар