Почетна » МИНИСТРИ, ИМОВИНУ НА СУНЦЕ: Рок за предају извештаја 12. септембар

МИНИСТРИ, ИМОВИНУ НА СУНЦЕ: Рок за предају извештаја 12. септембар

од admin
0 коментар

Нови министри у Влади Србије имају рок до 12. септембра да Агенцији за борбу против корупције поднесу извештај о својој имовини и приходима у електронској форми, кажу у тој Агенцији.

Рок за подношење Извештаја по ступању на јавну функцију је 30 дана од дана избора, а како су министри изабрани 11. августа рок за подношење Извештаја у електронској форми истиче 12. септембра.

У Агенцији прецизирају да се, с обзиром да последњи дан рока пада у суботу 10. септембра, он пребацује на први радни дан што је 12. септембар.

Из Агенције наводе и да је, након добијања програмски генерисане шифре којом се потврђује електронска регистрација Извештаја, функционер обавезан да одмах, а најкасније у року од осам дана достави Агенцији Извештај у штампаној форми, непосредно или препорученом поштанском пошиљком.Како се наводи, рок за подношење Извештаја у штампаној форми истиче 20. септембра.

Иначе, у Агенцији подсећају да су обавезе нових министара прописане одредбама Закона о Агенцији за борбу против корупције.У Агенцији кажу и да су истог дана када је изабрана нова Влада Србије, у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе, свим члановима доставили публикацију – Водич за функционере, у којој су побројане све обавезе које функционер има по Закону о Агенцији.

Подсећају да је Законом о Агенцији прописано да је функционер дужан да им у року од 30 дана од дана избора, постављења или именовања поднесе извештај о имовини и приходима.Како се наводи, функционер је дужан да Агенцији у том року поднесе извештај о праву коришћења стана за службене потребе и о имовини и приходима супружника или ванбрачног партнера, као и малолетне деце уколико живе у истом породичном домаћинству на дан избора, постављења или именовања.

Сви министри који су поново постављени на исту јавну функцију уколико нису имали промена у имовини и приходима у периоду обављања јавне функције у односу на претходни Извештај, Агенцији треба да доставе својеручно потписан допис у коме ће навести назив јавне функције, датум престанка и датум поновног постављења, уз напомену да нису имали промене у имовини и приходима у односу на последњи поднет Извештај.Уколико су реизабрани министри имали промена у имовини и приходима у периоду обављања јавне функције у односу на претходни Извештај, дужни су да Агенцији поднесу нови Извештај, у складу са Законом о Агенцији и Правилником о регистру функационера и регистру имовине.

Србија је 11. августа добила нову владу са 16 министарстава и три министра без портфеља.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар