Почетна » Миодраг Станковић Уча: Били су лоши и црвени и жути, али ови су најгори

Миодраг Станковић Уча: Били су лоши и црвени и жути, али ови су најгори

од admin
0 коментар

 

Станковић је изазвао позорност медија претпрошлог петтка, када се по судској одлуци, а на белом коњу, вратио на посао у Спортском центру „Чаир“, који је изгубио пре три године, када је проглашен технолошким вишком. Он је један од оснивача СНС-а у Нишу и био је одборник те странке у градској општини Пантелеј. Током 90тих је био учесник ратова на простору бишве Југославије и истакнути припадник Српског покрета обнове. Неколико пута је штрајковао глађу, између сталог и због неисплаћивања ратних дневница, али је најдуже гладовао 1993, због хапшења лидера СПО-а Вука Драшковића. „Учестовао сам скоро на сваком протесту, од дведесетих наовамо, па то чиним и сада, готово по инерцији. Свака власт је лоша, поготову ако се „задржи“ и траје мало дуже. Нисам задовољан овом влашћу“, каже он.
 
*Чиме то нисте задовољни?
 
– Не бих могао да наведем ниједну позитивну ствар којом сам задовољан. Све што су критиковали код претходне власти, ови сада раде и то дупло горе. Царују криминал, корупција, непотизам… Волео бих, на пример, да неко покрене демократске протесте у Дољевцу код Ниша, који је елдорадо за безакоње, а на власти су они који су били хапшени и били на потерницама. Дољевац се „проширио“ на целу Србију- отуда Јутка, председник општине Гроцка, гомила других афера. Било је тога и раније, али свакако не у оволикој мери.
 
*Када сте променили мишљење о странци коју сте оснивали?
 
-Оснивао сам је у Нишу док је Александар Вучић још увек ишао код Шешеља по мишљење, а када је Томислав Николић 2011. године штрајковао глађу, захтевајући изборе, то сам учнио и ја, чак штрајкујући дуже од њега. Али, врло брзо сам видео сам шта се дешава и шта све они раде. Зато сам пре три године јавно поцепао приступницу СНС-а.
 
*Шта очекујете од актуелних протеста? И да ли би на њима опозиција требало да буде директнија, активнија, агилнија…?
 
-Људима који потествују желим све најбоље јер су разлози за протест потпуно исправни. Али, њихови захтеви су многобројни и превише разуђени. Основни захтеви би требало да буду- слобода медија, смена актуелне власти и расписивање слободних и фер избора. Нажалост, очигледно је да је овај грађански протест сада на клацкалици, и да полако замире. Неопходне су радикалније акције. Добро је што је за 13. април заказан велики народни протест у Београду. Бојим се, само, да он не буде сличан Видовданском сабору ’92 године, када смо масовно дошли у Београд, разапели шаторе у Пионирском парку, проверли тамо осам дана, а на крају- ништа.
 
Склоњен због указивања на малверзације
 
Основни и Апелациони суд у Нишу су коначно пресудили да је Станковићево премештање на радно место у СЦ „Чаир“, које је укинуто након само пет дана пошто је „преварен“ да потпише такав анекс уговора о раду- незаконито.
 
– Отказ сам добио због тог што сам, као радник и одборник, указивао на малверазације и проневере у СЦ „Чаир“, за које је било одговорно руководство. Супруга је у то време такође остала без посла, а имамо петоро деце. Живели смо годинама са сто евра месечно, од моје отпремнине, судски извршитељи су нам неколико пута куцали на врата…- каже он за наш лист. Станковић додаје да је одмах по повратку на посао „опет почео да трпи мобинг“. Неколико пута дневно се проверава да ли је у фирми или је изашао.Траже му, такође, да унапред врати 5.000 евра отпремнине, како би му СЦ „Чаир“ потом, а ко зна када, уплатио 36 плата које му дугује.
Зорица Миладиновић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар