Почетна » Мира и Марко Милошевић за порез дугују милионе, а закон их “штити”!

Мира и Марко Милошевић за порез дугују милионе, а закон их “штити”!

од admin
0 коментар

Локална пореска администрација у Пожаревцу годинама не успева да наплати нагомилана потраживања. Супруга и син Слободана Милошевића безбедни докле год су у иностранству и недоступни

СУПРУГА и син некадашњег председника СР Југославије и Србије, Слободана Милошевића (1941-2006), који се годинама налазе у Русији, и даље не плаћају порески дуг за своје куће у Пожаревцу. Локална пореска администрација њихова имена и висину дуга јавно је саопштила још у октобру прошле године, али до данас дуговања нису плаћена. Напротив, сада су још више увећана – због затезне камате.

Мира Марковић (58) за порез на кућу у Немањиној бр. 41 лане је дуговала нешто више од милион и 200.000 динара, а до марта – када је направљен нови пресек – дуг је увећан за 62.515. Реч је о порезу за приземну кућу од 320 квадрата, која је саграђена на имању Мирјаниних родитеља, у ширем центру града.

У непосредном суседству, у Немањиној бр. 37, налази се и кућа њеног сина, Марка Милошевића (41), површинe 350 квадрата, у којој данас живи Маркова невенчана супруга Милица Гајић (38), са њиховом шеснаестогодишњим сином. Марков дуг за кућу у октобру је износио 814.938 динара, али се до овог месеца увећао за 46.818.

На питање зашто до сада нису наплатили потраживање, у Локалној пореској администрацији кажу да је разлог дугогодишња недоступност дужника. С обзиром на то да не живе на наведенима адресама, нити им се могу уручити опомене, нити се може обавити принудна наплата… Кажу, то би било незаконито!

Осим Мирјане Марковић и Марка Милошевића, на списку највећих пореских дужника у Пожаревцу се налазе још 46 физичких и 52 правна лица. И даље предњачи Фабрика шећера у стечају, која је у октобру дуговала 155, а сада чак 160 милиона динара. „Житостиг“, такође у стечају, дугује 12 милиона, а остала правна лица од 486.000 до 5,7 милиона динара.

АЗИЛ

МАРКО Милошевић Србију је напустио 7. октобра 2000, а његова мајка у фебруару 2003. – када је прошло годину и по од изручења Слободана Милошевића Хагу. Обоје су, 2006. – као политичке избеглице – добили азил у Русији…

Д. Новковић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар