Почетна » Миша Бачулов: СНС за гласаче из Републике Српске изнајмио 200 станова, имамо списак

Миша Бачулов: СНС за гласаче из Републике Српске изнајмио 200 станова, имамо списак

од Други Пишу
0 коментар

Представници Групе грађана „Хероји – Миша Бачулов“, која излази на локалне изборе у Новом Саду, оптужилли су данас Српску напредну странку (СНС) да „купује гласове за 50 евра“, као и да доводи гласаче из босанскохерцеговачког ентитета Република Српска и изнајмљује им станове.

На конференцији за новинаре они су прочитали имена особа које наводно купују гласове за СНС, а речено је да имају списак од 50 особа које то чине, као и да имају списак људи из Републике Српске који ће доћи да гласају у Нови Сад.

Поручили су СНС-у да одустане од намере да на тај начин „покраде“ локалне изборе, јер ће у супротном бити објављена имена свих особа које купују гласове, као и списак људи који су доведени у Нови Сад да гласају.

Навели су да је СНС у Новом Саду на дан изнајмио више од 200 станова у којима ће организовати „мини штабове“, како би спровео „изборну пљачку“.

Адвокат те групе грађана и један од кандидата за одборника Милан Аланов рекао је да им се у среду јавило неколико њихових младих активиста са информацијама да су им стигле понуде да продају свој глас за 50 евра, односно за суме од 5.000 до 6.000 динара.

„Потребно је само да сликају како су гласали мобилним телефоном. Ми смо добили преписку и донели смо одлуку да поднесемо кривичну пријаву надлежном тужилаштву. Уколико је то све тачно, онда је реч о удруживању ради вршења кривичних дела, а у вези са кривичним делом давања мита у вези са гласањем, за шта је запрећена казна затвора од три године“, објаснио је Аланов.

„Брате, да ли желиш да се исцимаш, треба да сликаш глас, добијеш 50 евра“, „Да изађеш на изборе, гласаш за СНС, и слушај, није смешно, добићеш лову за то“, неке су од порука које су прочитане на конференцији за медије.

Носилац листе те групе грађана Миша Бачулов рекао је да ће симпатизерима те изборне листе давати хемијске оловке исте боје које СНС даје својим бирачима.

„Тиме ћемо помоћи људима који су уцењени да добију мало луфта и да гласају како мисле да треба“, објаснио је Бачулов.

Најавио је да ће активисти те групе грађана на дан избора обилазити станове који су изнајмљени и све ће објављивати.

„Хиљаде младих је свакодневно увучено у криминал СНС-а како би они задржали своје положаје. И ви се и даље колебате да ли да изађете на гласање и да ли да се борите против њих? Нема двојбе, устајемо сви заједно, излазимо да гласамо. Гласајте за кога год из опозиције, али гласајте против њих“, поручио је Бачулов.

На конференцији за новинаре је речено и да постоји основана сумња да је у изборне махинације „умешан и син једног од највиших функционера СНС-а“.

„Као што знате, свима њима је у интересу да се заштите на неки начин. Добар део њих је направио договор са нама да ће нам помоћи, уколико ми њих после избора не уништимо са овим“, објашњава Бачулов.

Foto N1

Бета/н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар