Почетна » Митинг подршке Вучићу 25. априла у Новом Саду

Митинг подршке Вучићу 25. априла у Новом Саду

од admin
0 коментар

Српска напредна странка ће 25. априла у Новом Саду организовати велики митинг подршке премијеру Александру Вучићу и Влади Србије

Мартиновић: Митинг подршке премијеру и влади 25. априла

БЕОГРАД, 18. марта (Тањуг) – Српска напредна странка ће 25. априла у Новом Саду организовати велики митинг подршке премијеру Александру Вучићу и Влади Србије, јер покушавају да извуку земљу из кризе, изјавио је вечерас заменик шефа посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

„Реч је о митингу подршке ономе што ради председник владе Вучић и влади у целини, а то је један веома тежак и напоран покушај да се држава извуче из једне свеопште кризе, пре свега економске и финансијске“, рекао је Мартиновић за Б92 одговарајући на питање да ли је реч о слављеничком митингу поводом годину дана рада владе или о покушају да се изврши притисак на покрајинску владу.

Мартиновић је истакао да ће митинг бити одржан баш у Новом Саду зато што је СНС у том граду на изборима у 2014. добила убедљиво највећу подршку грађана тог града.

„ДС је показала да има минималну подршку у Новом Саду и Војводини. На изборима у марту 2014. је освојила 5,86 одсто гласова“, навео је Мартиновић истичући да је Влада Војводине на челу са председником ДС Бојаном Пајтићем потпуно нелегитимна, јер нема подршку грађана.

Он је, такође, нагласио да влада која има тако малу подршку грађана није забележена у било којој добро уређеној демократској држави.

„Власт у Војводини је штеточинска, а Пајтић са коалиционим партнерима није ништа добро урадио, већ је оставио бројне афере“, казао је Мартиновић поручивши да би најбоље за грађане Војводине било да се промени власт у покрајини.

Са друге стране, портпарол и посланица ДС Александра Јерков је скуп који СНС планира 25. априла окарактерисала ка митинг самоподршке.

Она је оценила да ће то бити једини успели пројекат градоначелника Новог Сада и функционера СНС Милоша Вучевића током његовог мандата.

„Не владамо у Војводини са шест одсто гласова већ са 59 освојених мандата у покрајинској скупштини. Све остало је жеља СНС да са 24 мандата направе већину, што говори о карактеру те странке више него било шта друго“, истакла је Јерков.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар