Почетна » Митинг СНС 26. априла

Митинг СНС 26. априла

од admin
0 коментар

Напредњаци за дан одлажу најављено окупљање у Новом Саду да се не би одржавао истог дана када и скуп ДС. Руководство странке очекује да ће на скупу бити око 100.000 грађана

СРПСКА напредна странка одржаће велики митинг у Новом Саду највероватније у недељу 26. априла – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, врх СНС је дефинитивно преломио да не позива присталице и грађане 25. априла, како је прво било планирано, јер је за тај дан ДС заказао контрамитинг у Београду.

Тако ће се, по свему судећи, Вучић и руководство напредњака попети на велику бину у центру Новог Сада дан пре званичне годишњице рада Владе Србије.

Тог дана, окупљени грађани требало би да дају подршку премијеру Вучићу и српским министрима, пре првог великог подвлачења црте.

Премијер је недавно за „Новости“ изјавио да не жели да дели народ и државу па зато одлаже митинг:

– У случају да се одржавају два митинга у исто време, питање је да ли би могао да се обезбеди мир. А мени су, као лидеру највеће странке Србије и премијеру, мир и стабилност најважнији. Не желимо да верујемо да је лидеру војвођанског режима Бојану Пајтићу изазивање нестабилности управо и циљ.

Руководство напредњака очекује да се на митингу у Новом Саду окупи око 100.000 људи и да то буде највећи скуп, који је икада организован у Војводини.

Очекује се да одмах после митинга, 27. априла, Вучић изађе пред јавност са детаљним извештајем о једногодишњим резултатим у свим ресорима, али и о евентуалним пропустима и грешкама. Такође, Вучић ће да најави и план рада за наредну годину.

О РЕЗОВИМА ПОСЛЕ СКУПА

Како сазнајемо, шеф српске владе би у понедељак 27. априла требало да донесе и коначну одлуку о евентуалним кадровским променама у свом тиму. Постоји могућност и да саопшти да се реконструкција одлаже за крај године, кад се заврше покрајински и локални избори.

П. В.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар