Почетна » Митинзи: Два табора на две бине

Митинзи: Два табора на две бине

од admin
0 коментар

Скупови СНС и ДС крајем априла могли би да буду клица за стварање нових фронтова. На митинг напредњака долазе и Љајић, Вулин, Илић…

ДВА митинга која за последњи викенд априла припремају СНС и ДС могла би да се претворе и у блоковско одмеравање снага владајућих и опозиционих странака.

На бини напредњака у Новом Саду, највероватније у недељу, 26. априла, требало би да се нађу и представници осталих владајућих странака, док лидер ДС Бојан Пајтић не може да рачуна на Бориса Тадића и његов СДС, али ће му се придружити присталице Зорана Живковића, Душана Петровића и Верољуба Стевановића.

Александар Вулин, лидер Покрета социјалиста, потврдио нам је да ће његове присталице, руководство странке и он бити на митингу подршке Влади кад год да се организује:

– Искрени смо саборци и потпуно смо део свега што чини Влада на челу са премијером Вучићем. Ми смо више од коалиционих партнера.

Расим Љајић каже нам и да ће његова СДПС, као коалициони партнер напредњака, позвати своје присталице на митинг, наравно, уколико добију позив из СНС. И Велимир Илић нам је потврдио да очекује учешће на митингу и позив партнера из напредњачког табора.

Председник организационог одбора митинга демократа, Радослав Милојичић тврди за „Новости“ да ће им се на митингу против актуелне власти, заказаном за 25. април, прикључити Нова странка, Заједно за Србију и Заједно за Шумадију:

– Позивамо да нам се придруже сви оне који деле вредности ДС и који виде да Вучићев режим води катастрофалну политику по грађане Србије.

Бошко Ристић, потпредседник ЗЗС, међутим, каже нам да су у току разговори о генералној сарадњи те странке са ДС:

– У склопу тога, причамо и о митингу. Иде се у позитивном правцу, али одлука још није донета.

Демократе и њихове присталице планирају да се окупе у 17 сати на Тргу Републике у Београду, одакле ће кренути у протестну шетњу до Скупштине и Владе. У Немањиној би требало да предају захтев за оставку премијера Вучића и Владе.

КОД ДЕМОКРАТА КАРЛЕУША И МИРОСЛАВ

Листа говорника на митингу демократа још се прави, а у њиховом табору тврде да им се свакодневно јавља велики број грађана и познатих личности, које им пружају подршку и најављују да ће се 25. априла наћи на Тргу Републике. Међу њима су и Мирослав Илић и Јелена Карлеуша.

П. В. – Д. М.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар