Почетна » МНОГО, БРЕ, ВАЖНА: Дана Драшковић дивљала што јој не дају обезбеђење док се брчка!!

МНОГО, БРЕ, ВАЖНА: Дана Драшковић дивљала што јој не дају обезбеђење док се брчка!!

од admin
0 коментар

Лидер СПО и његова супруга захтевали од МУП да им додели полицијску заштиту док се брчкају у Црној Гори.

Лидер СПО Вук Драшковић и његова супруга Даница тражили су од МУП да им додели полицијско обезбеђење и док се брчкају и уживају на Црногорском приморју, сазнаје Курир.

Да ствар буде гора, кад брачном пару Драшковић МУП није одобрио личне телохранитеље о трошку државе, Даница се толико разбеснела да је направила скандал, каже наш извор.

Чувају их 14 година

– Дана и Вук сваке године током летњих месеци иду у Црну Гору, где имају кућу, али и доста пријатеља и родбине. Њих још од петооктобарских промена чувају телохранитељи које плаћа држава. Међутим, кад су од МУП тражили да ови људи крену с њима у Црну Гору како би их обезбеђивали, њихов захтев је одбијен. Иако је полиција проценила да њихова безбедност није угрожена, Даница и Вук су сматрали да су оштећени. Нарочито је то тешко поднела Даница, која је иначе темпераментна, па се страшно разбеснела због ове одлуке – прича извор Курира.

Драшковић је, иначе, полицијско обезбеђење добио 2001. године, после хапшења Радомира Марковића, бившег начелника Службе државне безбедности.

Марковић је, као и Милорад Улемек Легија, Бранко Берчек и Ненад Илић, осуђен на 40 година затвора због покушај убиства лидера СПО и убиство четворице његових сарадника 3. октобра 1999. године, на Ибарској магистрали.

Башкаре се… Брачни пар Драшковић

Плаћена 7.000 евра

Међутим, од тог злочина прошло је 16 година. СПО је сада у коалицији у СНС, док је Даница Драшковић у Одбору директора НИС, где месечно прима плату од невероватних 771.000 динара, што је чак 17 просечних српских плата.

Иначе, како су медији писали, српски политичари су међу најчуванијима и међу боље обезбеђенима у региону.

Док је Немачка 2013. године имала тек нешто више од 30 штићених личности, у Србији их је било најмање 58 које је чувала Управа за обезбеђење личности МУП. Поред њих, политичаре су чували војска и „безбедњаци“, али о ком броју је реч, остало је непознаница.

Од брачног пара Драшковић јуче нисмо добили коментар овим поводом.

Бранко Радун
ОБЕЗБЕЂЕЊЕ ЈЕ СТВАР ПРЕСТИЖА

Политички аналитичар Бранко Радун каже да за неке политичаре полицијско обезбеђење представља неку врсту престижа и статусног симбола.
– Неки политичари, па можда и Вук Драшковић, који већ дуже време није политички активан, желе да задрже полицијско обезбеђење како би у јавности створили слику да су још увек релевантни – закључује Радун.

 

Аутор: Фото: Зорана Јевтић,Фото: Дамир Дервишагић,Ружица Кантар, Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар