Почетна » Мондолони: Француска ће имати три важне поруке за Вучића

Мондолони: Француска ће имати три важне поруке за Вучића

од admin
0 коментар

„Председник Вучић ће ићи у Париз 17. јула. За нас је то важна посета зато што се председници Вучић и Макрон добро познају. Ово ће бити прилика да темељно прођу кроз различите теме које су важне за заједничке односе“, рекао је Фредерик Мондолони за Танјуг.

Како каже, имаће бар три важне поруке, међу којима је она да се билатерални односи што више развијају у свим пољима, економском, политичком и културном, посебно ове године када се обележава 100 година од завршетка Првог светског рата.

„Друга порука ће се тицати подршке Француске Србији на њеном путу ка Европској унији. Исто тако треба и Европска унија да се реформише зато што је и у интересу Србије да се придуржи једном клубу који добро функционише“, рекао је Мондолони.

Трећа порука се, каже, тиче болне теме, а то је Косово и обнављање дијалога између Београда и Приштине.

„Надамо се да ће тај обновљени дијалог донети неке резултат и напредак ка нормализацији односа“, рекао је Мондолини.

На питање Танјуга, уз констатацију да су политички односи две земље у замаху, да објасни подршку Француске Србији на европском путу у тренутку када се говори о реформисању ЕУ, али и у контексту Макронове изјаве од пре неколико месеци да није тренутак за проширење, амбасадор каже да то није контрадикторно.

„Наши односи су већ одлични, може увек да се уради нешто боље, али морам да нагласим да су наши политички односи заиста добри. Споменули сте председника Макрона и његову жељу да реформише Европу, то нимало није контрадикторно са будућим придуживањем Србије Европској унији, само треба још више да се ради. Треба више да се ради на реформисању ЕУ, али и на бољим односима са Србијом“, рекао је Мондолони.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар