Почетна » МОЖЕ МУ СЕ Напредњак запослио локалне лепотице као помоћнице

МОЖЕ МУ СЕ Напредњак запослио локалне лепотице као помоћнице

од admin
0 коментар

Три лепе Лесковчанке, старости од 27 до 30 година, помоћнице су градоначелника Горана Цветановића и примају плату од 74.000 динара.

Помоћнице градоначелника: Без радног искуства Мина Цветановић (горе лево) и Марија Јовановић (горе десно), док је Ана Јовановић (у кругу) бивша новинарка

Двема од њих, Мини и Марији, изборна функција помоћника градоначелника прво је радно место у животу.

Заједничко им је и то што су факултете завршиле са високом просечном оценом, али и чланство у владајућој Српској напредној странци (СНС), чији је Цветановић истакнути активиста и функционер.

Најмлађа међу њима, Мина Цветановић, именована је пре неколико дана и лекар је опште праксе. Марија Јовановић је дипломирани технолог, а Ана Јовановић је раније била новинарка.

Цветановић има још два помоћника, пензионера из других партија, али три помоћнице привлаче пажњу због својих година с једне стране, а с друге због одговорног посла који им је поверен без иједног дана радног искуства.

– Почаствована сам што сам постала део тима градоначелника доктора Цветановића, а уједно имам велику трему због огромне одговорности. Овде се веома много ради, чак и суботом и недељом – прича Мина Цветановић истичући да није у сродству с градоначелником.

Три грације нису једине младе особе на најодговорнијим функцијима у кабинету и на директорским местима.

Горан Цветановић каже да оваквим избором жели да пошаље поруку младима да не одлазе из Лесковца

– Рецепт за успех је спој искуства и позитивне енергије младих, који другачије посматрају окружење и немају страх и кочнице да кажу шта мисле, а не оно што ја желим да чујем. Чланство у СНС није услов за посао јер Ана Јовановић није била члан наше странке, као и многи млади директори и начелници или чланови Градског већа – тврди Цветановић.

Он је, иначе, ове године из градске касе издвојио око 100 милиона динара за запошљавање младих високошколаца.

Пракса, међутим, показује да је младим функционерима рад у кабинету само степеник у развоју.

Докторка Јасмина Ранђеловић (27) са места градског већника недавно је добила стални посао у лесковачкој болници, а шеф кабинета Александар Стојановић је после три месеца добио посао информатичара у средњој школи, само један дан након што је то место било упражњено.

 

Милица Ивановић, БЛИЦ

Можда ти се свиди

Оставите коментар