Почетна » „Мука ми је од наратива о ‘малом Данилу’, а не особи од 24 године“

„Мука ми је од наратива о ‘малом Данилу’, а не особи од 24 године“

од Други Пишу
0 коментар

Новинарка недељника „Време“ Јована Глигоријевић изјавила је у Новом дану ТВ Н1 да не може да се сети ниједног примера да син шефа државе буде део државне делегације, као што је то био Данило Вучић на прослави Дана Репубиле Српске.

Син председника Александра Вучића, Данило Вучић, који нема службене функције, налазио се међу почасним званицама у Источном Сарајеву на обележавању Дана Републике Српске који је Уставни суд БиХ прогласио неуставним.

Председник је, међутим, негирао да је његов син био део званичне делегације Србије, истичући да је одлазак у Источно Сарајево био „само Данилова жеља и ништа више“.

Глигоријевић је у Новом дану ТВ Н1 рекла да не може да се сети ниједног сличног примера.

„Размишљам о два оца, један је Александар Вучић, други краљ Чарлс, и размишљам коме ли је, Боже, теже!? Заиста се толика ларма подигла из режимских медија због постављања легитимног питања откуд Данило Вучић тамо (…) Мени нема смисла да се он нађе као део званичне делегације, али ми је заиста много више мука од наратива да је Данило Вучић ‘мали Данило’, а не особа од 24 године“, рекла је новинарка „Времена“ за Н1.

Додала је, међутим, да јој још више смета што нигде не видимо председникову супругу Тамару Вучић, која иначе ради у дипломатији.

„Не видим зашто не би преузела овакве дужности“, рекла је Глигоријевић.

Гошћа Новог дана осврнула се и на реакцију Народне странке на гостовање Павла Грбовића на ТВ Н1, у којој се наводи да је председник ПСГ-а покушао да „испровоцира оне који су за разлику од њега и његовог шефа Драгана Ђиласа, и након избора наставили да буду опозиција“.

„Не видим зашто би опозиција треблао да буде стално, све време уједињена. Погледајте Народну странку и ПСГ – они могу да се нађу око конкретних циљева, али не мислим ни да је добро, ни дугорочно мудро да се Народна странка, као евидентно десна партија, и ПСГ као део либералног спектра, дугорочно уједине“, рекла је Глигоријевић истичући да јој се нарочито не свиђају формилације из саопштења Народне странке да је Грбовић „послат“ и „инструран“ да каже нешто на телевизији.

Рекла је и да разуме грађане који мисле да треба да се понови сценаро формирања ДОС-а, али је подсетила и да једна од највећих опозиционих странака у то време – Српски покрет обнове – није била део те коалиције, као и да је сукоб ДС-а и ДСС-а постојао још од предизборне кампање.

Истакла је и како се боји да овај режим још увек није довољно слаб, те да реприза 5. октобра није могућа.

 

Косово ће остати стални сукоб попут Израела и Палестине

Говорећи о Косову, Глигоријевић је рекла да од 2000. године ниједна власт није знала како да реши тај проблем, „а искрено да вам кажем ни ја не бих знала да сам на њиховом месту“.

За косовског премијера Аљбина Куртија рекла је да је човек који не улива поверење, и да је његово политичко понашање „нестабилно и неуравнотежено“, али да у овом тренутку, „поготову због партнера из Америке показује већу спремност на дијалог“.

„Али то може да се промени колико сутра, да сте ме питали пре десет дана, рекла бих да је српска страна спремнија на дијалог“, указала је Глигоријевић.

Оценила је да и Београду и Приштини у овом тренутку одговара статус кво, и да се боји да ће Косово остати

„један вечни сукоб“, попут Израела и Палестине.

„Хајде да замислимо сценарио у ком Србија признаје независност Косова: Србија губи део територије и нема више механизме да заштити Србе, али имамо и Косово ком још увек требају визе, ужасну економску ситуацију… Игром случаја због ствари којима се бавим у последњих годину дана, ишла сам на Косово, и економија је апсолутно непостојећа, канали за шверц су врло, врло слободни. Имамо неуређену, хаотичну, небезбедну, економски слабу државу и мислим да је Курти тога свестан“, закључила је гошћа Новог дана.

Н1 Београд/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар