Почетна » МУП УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Полиција издала лажно саопштење поводом упада у ДС

МУП УХВАЋЕН У ЛАЖИ: Полиција издала лажно саопштење поводом упада у ДС

од admin
0 коментар

Министарство унутрашњих послова оштро је демантовало тврдње да су њени припадници упали у просторије Демократске странке уочи протеста поводом “Београда на води”. Међутим, дан касније, МУП ипак потврђује да су полицајци били у просторијама ДС-а.

Министарство унутрашњих послова Србије јуче је одбацило, као неистините, тврдње Демократске странке да је полиција ушла у просторије градског одбора те страке у Београду.

– Припадници МУП-а ни у једном тренутку нису ушли у просторије те политичке партије, наведено је у саопштењу МУП-а.

Међутим, начелник ПУ Београд Веселин Милић позвао је данас Демократску странку да саопшти јавности шта је био садржај разговора између полицијских службеника и запослених ДС.

Он је додао и да ДС каже какав су то “страшан злочин” починили припадници београдске полиције, који су дошли у просторије те странке.

Милић је самим тиме потврдио да су полицајци ипак били у просторијама ДС-а. Ако око тог уласка није било ништа спорно, због чега је из МУП-а истог тренутка стигло лажно саопштење?

Милић је у писаној изјави достављеној Тањугу навео да су у недељу 27. септембра два припадника полиције ушла у улаз у којем се налазе просторије Демократске странке, где су се задржали око два минута.

Он је позвао ДС да буде коректна и јавно саопшти о чему су разговарали полицајци и запослени у ДС.

– Уколико то не буде учинила ДС, МУП ће у току сутрашњег дана објавити садржај разговора између полицајаца и запосленог лица Демократске странке, како би читава јавност видела да полиција није учинила било шта противзаконито, подвукао је Милић и додао да је као начелник ПУ Београд одговоран што није знао да су полицајци који су били на терену, на Теразијама, ушли у просторије те странке.

Додао је међутим да то није урађено противзаконито, нити ван оквира полицијских овлашћења и закљуцицо да не жели да дозволи да се добар рад полиције политизује, нити да се редовне активности полиције користе за манипулације у политичким обрачунима.

Ако неко политизује полицију, то је онда министар Небојша Стефановић који неретко користи институцију полиције за политичке обрачуне.

Ово признање стигло је након што је ДС објавио снимке на којима се виде полицајци како улазе у страначке просторије.

 

Ко ће да одговара за лажно саопштење које је јуче издао МУП? Која су још лажна саопштења изашла из МУП-а у протеклом периоду?

 

(telepromter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар