Почетна » НАЈМАЊЕ ШЕСТ МИНИСТАРА остаје без фотеља! За кога НЕМА МЕСТА у НОВОЈ ВЛАДИ?

НАЈМАЊЕ ШЕСТ МИНИСТАРА остаје без фотеља! За кога НЕМА МЕСТА у НОВОЈ ВЛАДИ?

од admin
0 коментар

СНС поново има већину у парламенту, али иако је пред расписивање избора било најављено да се неће губити много времена, нови кабинет ће бити састављен тек у јуну. Зна се да ће га водити досадашњи премијер Александар Вучић, не и ко ће у њему седети. Како је рекао лидер напредњака, он је посвећен писању програма, а о именима не жели да прича много.

И медији су шкрти на именима, па се много више пише о томе ко ће изгубити фотељу, а ретко о потенцијалним новим кандидатима за министарска места.

Подсетимо, Вучић је на завршној предизборној конвенцији СНС за Б92 рекао да ће у влади бити „великих промена“.

„Видећете ако добијемо поверење. Биће великих промена у влади, а што се политике тиче, она је била добра“, рекао је тада Вучић за Б92.

Такође, протеклог викенда је лидер СНС за „Блиц“ рекао и да ће променити најмање шест министара.

„Имаћемо најмање шест нових министара. Неки људи ће наставити да раде свој посао, а многи неће. Неки су радили добро, неки други нису, али увек је добро да имате свежу крв“, рекао је Вучић.

Слика би могла да буде нешто јаснија уколико се у наредним данима коначно разреши једно од кључних постизборних питања, а то је хоће ли СПС бити у власти.

Социјалисти су у влади која је сада у техничком мандату имали три министарства и потпредседничко место на коме је био шеф дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић, а уз њега су били и министар енергетике Александар Антић и министарка пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић.

Према последњим сигналима из редова СНС и изјаве Небојше Стефановића, могуће је закључити да њих троје спадају у оних „најмање шесторо“.

Преостали би могли би министар просвете Срђан Вербић, који је због поништавања конкурса за научно-истраживачке пројекте најавио оставку, као и Велимир Илић и Златибор Лончар, о чијем су одласку медији већ писали.

„Ово није моја дедовина, ово се не наслеђује са колена на колено. Мислим да је крајње нормална ствар да када се мења влада да се мења и министар“, казао је Лончар пре десетак дана.

Медији су спекулисали и о промени на месту министара информисања и културе (Иван Тасовац) и омладине и спорта (Вања Удовичић).

Као нови министар културе спомињао се чувени глумац Мики Манојловић, док се као Удовичићев наследник спомињао тениски тренер Богдан Обрадовић, који је био високо на изборној листи СНС, али и лице које се често појављивало у кампањи.

У медијима се појавило и име Ивана Вејводе као наследника Ивице Дачића, али према сазнањима Б92 до тога неће доћи.

Под знаком питања је и место министра одбране које је после дуготрајне смене Братислава Гашића попунио Зоран Ђорђевић, могуће само привремено.

Како пишу „Новости“, у Немањиној највероватније остају Расим Љајић, Александар Вулин, Небојша Стефановић, Никола Селаковић, Душан Вујовић, Жељко Сертић, Кори Удовички и Јадранка Јоксимовић.

Додуше, није сигурно да ће сви бити на досадашњим позицијама.

 

( b92.net )

Можда ти се свиди

Оставите коментар