Почетна » НАЈВЕЋИ РАТНИ ХУШКАЧ НА БАЛКАНУ: Ако заиста избије рат, Вучић је одговоран

НАЈВЕЋИ РАТНИ ХУШКАЧ НА БАЛКАНУ: Ако заиста избије рат, Вучић је одговоран

од admin
0 коментар

Премијер Србије Александар Вучић јавио је преко својих медија директно из Њујорка да постоји могућност да прекине посету Америци због изјава пензионисаног генерала о могућем рату у Републици Српској.

Пензионисани (ПЕНЗИОНИСАНИ) генерал и некадашњи (НЕКАДАШЊИ) начелник ратног штаба Армије БиХ Сефер Халиловић “запретио” је нестајањем Републике Српске ако референдум у РС буде спроведен јер, како тврди, то ће значити “распакивање” Дејтонског мировног споразума и ступање на снагу Устава БиХ.

– Никоме не претимо, али никоме нећемо допустити да однесе и део БиХ без белаја, рекао је Халиловић, који је гостујући на ТВ1 о референдуму о Дану Републике у РС говорио као о “референдуму о сецесији”.

Он је, како су пренеле бањалучке Независне новине, запретио сукобом у којем ће, како је рекао, РС нестати.

– Након референдума Дејтонски устав више не вреди, онда се враћамо на Устав Републике БиХ, а након тога нека нам Бог помогне свима, нека нам да прво разума, а онда снаге да ту причу доведемо до краја ,изјавио је Халиловић за ТВ1.

Халиловић је истакао да се Република Српска у евентуалном сукобу може одржати највише 10 до 15 дана.

На питање да ли у БиХ, и на једној и на другој страни, има довољно људи спремних да ратују, Халиловић је одговорио са “Да, апсолутно”.

– И зато ја апелујем да се добро размисли. Јер Милошевић је умро, ЈНА не постоји, не постоји хиљаде тенкова, хиљаде транспортера… Не може Србија помоћи РС. Нећемо допустити да нам неко пола државе одцепи, казао је Халиловић.

То су изјаве ПЕНЗИОНИСАНОГ генерала због којих Вучићеви медији шизофрено најављују да ће Вучић прекинути посету САД.

Вучић ствара утисак као да је манични Халиловић и даље генерал или представник државе, а не обични цивил који износи своје провокаторске ставове, баш као што и он то чини преко свог “Информера”.

Вучић нема апсолутно никакво право да се буни због ратнохушкачке реторике јер је управо он преко својих таблоида већ неколико пута започео рат.

Вучић је тај који први провоцира и изазива, па никога не би требало да чуде реакције као што су оне које је изнео пензионисани ратни генерал.

Шта је кредибилније – речи једног пензионисаног генерала или наслови таблоида који уређује актуелни премијер Србије?

Ово су ратнохушкачке насловне стране Вучићевог “Информера” у протеклих неколико месеци.

Србија се преко “Информера” већ наоружала до зуба, спремна је за рат, чак би и Путин ратовао у име Србије… Ако анализирамо насловне стране Вучићевог “Информера”, само је питање када ће Србија ући у рат.

Ако то није ратно хушкање, онда није јасно шта је. Ако се нешто заиста несрећно догоди, знајте да је за то одговоран Александар Вучић.

 

(teleprompter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар