Почетна » ФРКА! Након Градског одбора, већина чланства напредњака у Гроцкој се одриче Симоновића али има и оних који лобирају за њега

ФРКА! Након Градског одбора, већина чланства напредњака у Гроцкој се одриче Симоновића али има и оних који лобирају за њега

од admin
0 коментар

 Према сазнањима Жиг Инфа, након што су напредњаци у Гроцкој о распуштању њиховог одбора прочитали вест на нашем порталу, почело је утркивање за што бољу позицију у формирању новог одбора. Већина чланова, према истим сазнањима и нашим саговорницима, кажу да ће подржати странку шта год да се одлучи. Међутим, има и оних који лобирају да бивши председник напредњака у Гроцкој Драгољуб Симоновић, којем се суди као налогодавцу за паљење куће нашем новинару Јовановићу, и даље буде јак у странци односно да постане поново председник. Како нам је саопштило пар чланова, као главна подршка, односно лобиста за Драгољуба Симоновића јесте Јасмина Мандић.

– Да ли сте за нашег председника Драгољуба Симоновића или сте за кандидата којег гура град, упитала је Јасмина многе одборнике и чланство напредњака у Гроцкој. Како кажу наши саговорници, Јасмина је остала готово усамљена у свом лобирању јер су се многи одборници као и чланови изјаснили да ће поштовати одлуку града и да ће подржати став врха странке.

Подсетимо се, Јасмина Мандић је дугогодишња десна рука Драгољуба Симоновића. Жиг Инфо је у више наврата писао о њеној сумњиво стеченој диплому Средње школе а затим и факултетском образовању. 2016. године се требала наћи на листи народних посланика, али због објављивања преписке између ње и ожењеног мушкарца, скинута је са листе. Преписка коју је објавио Жиг Инфо, према незваничним подацима, послата је од стране Драгољуба Симоновић јер је он лично хтео да је компромитује како не би постала народни посланик , односно добила већу функцију од оне које он има.

 

Дилберовић понудио оставку

Оно што је интересантно за јучерашњи Градски одбор напредњака у Београду јесте и податак да је Стефан Дилберовић, садашњи председник Скупштине ГО Гроцка, због новонастале ситуације понудио своју оставку. Како Скуштина може да функционише и без њеног председника, од оставке се одустало, односно она није ни разматрана.

Дилберивћ је, иначе, такође био десна рука Драгољуба Симоновића. Толико су се спријатељили да је купио плац у његовој близини и започео изградњу куће. Након што је Симоновић под притиском јавности поднео оставку на све своје функције, Дилберовић је виђен као његов наследник. У том тренутку настаје Симоновићева освета према Дилберовићу. Службени ауто му је укинут, избачен је из канцеларије као и из стана у Гроцкој. Ипак, Дилберовић који му је бављење политиком једини посао у свом радном веку, није успео да се одупре Симоновићу те је остао у добрим односима са њим.

 

ЕЖИ, Насловна фото: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар