Почетна » Након Путинове објаве распродати летови из Русије, рекордне цене карата

Након Путинове објаве распродати летови из Русије, рекордне цене карата

од Други Пишу
0 коментар

Карте на летовима из Русије брзо су се распродале након што је председник Владимир Путин потписао указ о делимичној мобилизацији 300.000 резервиста, преноси Ројтерс. Цене карата за лет у једном правцу из Москве ка Београду, судећи према сајтовима на којима се могу резервисати и купити карте, достижу рекордне цене.

Према сајту травел.медиаалпха, за 22. септембар цена карте у једном правцу на реалицији Москва – Београд кошта 3.323 долара, док се за дан касније 23. септембра цене крећу од 1.600 до 5.600 долара у зависности од класе и броја преседања. Када су у питању остали датуми тренутно је најповољнија цена 1.600 долара.

Већина летова Аир Сербиа на релацији Москва – Београд је распродата. Према подацима на сајту ове компаније први слободни термини су 25 и 26. септембар, а затим 9. октобар. Цене за повратне летове се крећу 160 и 230 хиљада динара. Покушаји да се телефонски распитамо нису дали резултата пошто су сви оператери били заузети.

У разговору са људима из агенције Флy тиме која се бави продајом авио карата, према њиховој бази података, прво слободно место је 29. септембар, превозник је Аир Сербиа, а цена износи 75.000 динара.

Како наводе, из Москве за Београд може се летети директно са компанијом Аир Сербиа, Туркисх аирлинес са преседањем у Истанбулу и са Флy Дубаи са преседањем у Дубаију.

Подаци Гоогле Трендса показују скок у претраживањима за Авиасалес, најпопуларнији руски сајт за куповину авио карата.

Директни летови из Москве за Истанбул у Турској и Јереван у Јерменији, оба одредишта која Русима омогућавају улазак без визе, распродати су у среду, према подацима Авиасалеса, а ни неке линије с међуслетањем, укључујући оне од Москве до Тбилисија, такође нису биле доступне.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбио је да одговори на питања новинара о евентуалном затварању руских граница како би се спречило бекство војно способних особа након што је објављена делимична мобилизација за потребе рата у Украјини.

Он је рекао да ће руска влада „врло брзо“ објавити које ће категорије грађана бити изузете од мобилизације резервиста с војним искуством за служење у Украјини.

Предраг В. Поповић, Хина   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар