Почетна » НАПРЕДНА СРБИЈА! Мартиновић има ЧЕТИРИ плате а не ради НИШТА!

НАПРЕДНА СРБИЈА! Мартиновић има ЧЕТИРИ плате а не ради НИШТА!

од admin
0 коментар

Након писања БИРН-а о, како је просветна инспекција утврдила, незаконитом ангажовању функционера Српске напредне странке као предавача у Високој медицинској школи у Ћуприји, посланик Александар Мартиновић пријавио је приход из те школе.

Након што је БИРН објавио вест о ангажовању функционера Српске напредне странке као предавача у Вишој медицинској школи у Ћуприји, Александар Мартиновић, народни посланик и шеф посланичке групе СНС, пријавио је Агенцији за борбу против корупције приход који остварује у овој школи. Иако се Мартиновићево име налази на распореду испита из јануара 2018. године, он је пријавио да приход остварује од 1. октобра 2018. и то 60.000 динара месечно.

Подсетимо, просветна инспекција је, између осталог, утврдила да су уговори о ангажовању функционера СНС незаконити, и то стоји у записнику о инспекцијском надзору.

На листи наставника су, како је пренео БИРН, народни посланици Александар Мартиновић, Владимир Орлић и Дарко Лакетић. Као предавачи су ангажовани и Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, као и Милорад Јеркан, директор нишког Дома здравља и члан СНС-а, чије је разрешење са те функције због сукоба интереса предложила Агенција за борбу против корупције. Иако је са свима њима школа дужна да раскине уговоре и о томе обавести министарство, у распореду за нову школску годину, ипак се и даље налазе имена функционера владајуће партије.

Приходи с факултета у Новом Саду, из Народне скупштине, из СО Рума…

Као предавач на предмету “Здравствено законодавство и администрација” у овој вишој школи у Ћуприји прима месечну плату у износу од 60.000 динара. Осим тога, Мартиновић месечно зарађује и 149.000 динара на Правном факултету у Новом Саду, затим као посланик у Народној скупштини 30.000 динара и још 25.000 као одборник у Скупштини општине Рума.

Поред Мартиновића, народни посланик Дарко Лакетић, такође се налази на списку предавача на Вишој медицинској школи за школску 2018/19 годину.

Иако је и у његовом случају инспекција Министарства просвете наложила раскид уговора због незаконитог ангажовања, Лакетић је и ове године пријавио приход Агенцији.

Још један народни посланик који је према записнику инспекције био незаконито ангажован, Владимир Орлић, пријавио је Агенцији за борбу против корупције да од 27. септембра више не прима плату као предавач у овој школи.

Орлић је у ВМШ у Ћуприји остваривао приход од 23. фебруара 2018. у износу од 40.000 динара, преноси БИРН.

 

ИЗВОР: Н1 СРБИЈА / БИРН

Можда ти се свиди

Оставите коментар