Почетна » НАПРЕДЊАЦИ БЕСНИ: Вучићев брат угурао криминалце из СПО на листу СНС у Новом Саду

НАПРЕДЊАЦИ БЕСНИ: Вучићев брат угурао криминалце из СПО на листу СНС у Новом Саду

од admin
0 коментар

Компромитовани представници Српског покрета обнове из Новог Сада налазе се високо на листи СНС-а по наређењу Вучићевог брата Андреја, сазнаје Телепромптер.рс.

Јавна је тајна да је Вучићев брат Андреј задужен за организацију предизборних активности СНС-а у Новом Саду. Андреј већ дуже време борави у Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучићеву издаје директна наређења.

Једно од братових наређења било је да се на листу СНС-а у Новом Саду ставе криминализовани функционери Српског покрета обнове иза којих стоје бројне пљачкашке афере.

Иако су “статистичка мрља” на нивоу града без било каквог упоришта у бирачком телу, представници Српског покрета обнове награђени су са два пролазна места на листи напредњака, а Владимир Јелић, председник новосадског СПО-а, налази се чак на петом месту на листи СНС кандидата за одборнике.

– Та одлука је изазвала велико незадовољство у самом градском одбору СНС-у, па су појединци који су донели стотине сигурних гласова, а остали “испод црте”, претили и јавним цепањем чланских карти због “шлепања” СПО кадрова, каже извор Телепромптера.

Извора Телепромптера додаје да се Милош Вучевић правдао чланству да договор није постигнут на локалу, већ је ствар директних разговора (читај: трговине) Владимира Јелића, председника овог отуђеног СПО одбора који као “коза ностра” функционише сам за себе, и Вучићевог брата Андреја лично.

Иначе, Јелићеви пулени били су и у прошлој власти са ДС-ом и ЛСВ-ом, али су веома брзо окренули плочу када су се фотеље уздрмале.

У претходних осам година, Новосађани СПО памте по бројним пљачкашким аферама, а посебно има је урезано у сећање њихов “мандат” у Топлани од којег се ово предузеће још увек не може опоравити.

Осим што су запослили десетине својих радника и трошили милионе и милионе на нерезонска, непотребна и фантомска одржавања, “Јелићевци” су успели оно што је мало ко успео.

Наиме, током Јелићеог директоровања у Топлани, нестала је читава топлана са Мишелука која је грејала 5.000 домаћинстава и вредела 2,5 милиона евра, а никада није утврђено где је и како завршила.

Премда по граду круже непотврђене приче да је иста сада власништво Војислава Гајића, власника “Александар градње”.

Занимљиво је, међутим, да је непосредно након крађе Топлане, Јелићев кум и заменик Владимир Попић ухапшен на швајцарској граници са кофером у којем је било 260.000 евра, после чега му је и званично забрањено да две године врши функције извршне власти.

Јелићев други кум, Жика Гојковић, налази се на 82. месту на листи СНС кандидата за народне посланике. Гојковић, који је члан скупштинског Одбора за одбрану и безбедност, доведен је у везу са мисицом БиХ, Слободанком Тошић, која је раније ухапшена због више убистава и пљачки.

Гојковић је “мисицу убицу” доводио у Скупштину!

Због случаја Топлана, Више јавно тужилаштво покренуло је кривичну истрагу против Владимира Јелића, али је читав случај политички заташкан, а стопирана је и истрага због сумње да је оштетио Топлану због више штетних уговора без поступка јавне набавке, чија је вредност већа од 300 милиона динара.

Иначе, сам Јелић је “успео” да за шест месеци промени чак три директорске фотеље – прво је био директор Топлане, па Завода за изградњу града, па Водовода, а занимљиво је да је из фирме у фирму “шетао” са измишљеним радним местом и супругу и љубавницу!

Јелић је тренутно Члан градског већа за образовање, где се “прославио” намештањем конкурса за ИД картице за школе, у “име безбедности”.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар